Nagymarosi siker: a Sakura a legjobb vidéki cukik között

Nemrég jelent meg a Dining Guide kiadványa a hazai cukrászdák rangsorával. A vidéki cukik TOP 10 kategóriájában helyet kapott a nagymarosi Sakura Cukrászda is, országosan pedig a TOP 25-be került be a Balogh Nóra által megálmodott üzlet.

– Mikor meghallottad a hírt, hogy a Dining Guide top 10 vidéki cukrászdájában szerepeltek, mi volt az első gondolatod?

– Még most is nehezen hiszem el. A díjátadó estéjén hívott egy barátom, hogy szerinte vegyem meg másnap a kiadványt. Maroson nem kaptam sajnos, de a férjem megvette a benzinkúton. Felhívott, hogy ott van a kezében, nekem meg a torkomban dobogott a szívem, hogy jól van, de olvasd már! Felolvasta és még mindig azt hittem, hogy biztos félreolvasta, vagy kettőt lapozott, vagy ilyesmi. Este hazahozta és vagy ötször lapoztam át, mire tényleg felfogtam.

– Pár éve nyitottatok meg és szinte minden hétvégén sorban állás van nálatok. Most pedig nagy sikert könyvelhettek el. Mikor elindultatok, hittél abban, hogy ez lesz a jövő?

– Öt éve nyitottunk kávézót egy kedves barátommal Budapesten. Ez adott némi önbizalmat ahhoz, hogy egyáltalán el merjek indulni. A budapesti üzlet nagyon frekventált helyen van, de sosem éreztem sajátomnak. Én Nagymaroson itthon vagyok. Mindenképp itt szerettem volna megvalósítani az álmomat. Nekem sokkal többet jelent, hogy tudom, hogy a kedves vendégünk kisfia a csoki tortát szereti, a kislánya laktóz érzékeny és a kedvenc meséje a Jégvarázs. A jövőképem csak annyi volt, hogy szeretnék jó és minőségi süteményeket adni a vendégeinknek. De a valóság aztán minden képzeletet felülmúlt.

– Leginkább a francia süteményeket találjuk meg nálatok, de kapható fagylalt is, sokak örömére, legutóbb pedig retro hétvégét tartottatok, igazi régi finomságokkal. Hogyan tudtok ennyire sokrétűek lenni?

– Szerencsére nagyon jó kis csapatunk van, akik szeretik a szakmájukat és nyitottak a kihívásokra. Sok technológia nekik is újdonság volt, de pillanatok alatt megszerették és nekik is motiváló, hogy a vendégek is elvárják, hogy folyamatosan új termékeket fejlesszünk.

– Azt hiszem ez az elismerés azt mutatja, hogy nem csak nekünk nagymarosiaknak ízlik, amit csináltok. Honnan szoktak hozzátok még betérni?

– Az ország minden tájáról vannak vendégeink. A bicikliút miatt sok a holland, osztrák turista is, valamint a visegrádi várhoz igyekezve rendszeresen vannak Japán vendégeink is, akik szívesen fotózzák is a cégtáblát az ismerős név miatt.

A Sakura jelszava a „minőség mindenekfelett”. Neked van személyes kedvenced a sütemények közül?

– Alapvetően mindent szeretek, amiben sok krém van. A francia vonalon a pisztácia-málna desszert a kedvencem, de aminek nem tudok ellenállni soha, az a franciakrémes. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!