Nagymarosi siker: a Sakura a legjobb vidéki cukik között

Nemrég jelent meg a Dining Guide kiadványa a hazai cukrászdák rangsorával. A vidéki cukik TOP 10 kategóriájában helyet kapott a nagymarosi Sakura Cukrászda is, országosan pedig a TOP 25-be került be a Balogh Nóra által megálmodott üzlet.

– Mikor meghallottad a hírt, hogy a Dining Guide top 10 vidéki cukrászdájában szerepeltek, mi volt az első gondolatod?

– Még most is nehezen hiszem el. A díjátadó estéjén hívott egy barátom, hogy szerinte vegyem meg másnap a kiadványt. Maroson nem kaptam sajnos, de a férjem megvette a benzinkúton. Felhívott, hogy ott van a kezében, nekem meg a torkomban dobogott a szívem, hogy jól van, de olvasd már! Felolvasta és még mindig azt hittem, hogy biztos félreolvasta, vagy kettőt lapozott, vagy ilyesmi. Este hazahozta és vagy ötször lapoztam át, mire tényleg felfogtam.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

– Pár éve nyitottatok meg és szinte minden hétvégén sorban állás van nálatok. Most pedig nagy sikert könyvelhettek el. Mikor elindultatok, hittél abban, hogy ez lesz a jövő?

– Öt éve nyitottunk kávézót egy kedves barátommal Budapesten. Ez adott némi önbizalmat ahhoz, hogy egyáltalán el merjek indulni. A budapesti üzlet nagyon frekventált helyen van, de sosem éreztem sajátomnak. Én Nagymaroson itthon vagyok. Mindenképp itt szerettem volna megvalósítani az álmomat. Nekem sokkal többet jelent, hogy tudom, hogy a kedves vendégünk kisfia a csoki tortát szereti, a kislánya laktóz érzékeny és a kedvenc meséje a Jégvarázs. A jövőképem csak annyi volt, hogy szeretnék jó és minőségi süteményeket adni a vendégeinknek. De a valóság aztán minden képzeletet felülmúlt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

– Leginkább a francia süteményeket találjuk meg nálatok, de kapható fagylalt is, sokak örömére, legutóbb pedig retro hétvégét tartottatok, igazi régi finomságokkal. Hogyan tudtok ennyire sokrétűek lenni?

– Szerencsére nagyon jó kis csapatunk van, akik szeretik a szakmájukat és nyitottak a kihívásokra. Sok technológia nekik is újdonság volt, de pillanatok alatt megszerették és nekik is motiváló, hogy a vendégek is elvárják, hogy folyamatosan új termékeket fejlesszünk.

– Azt hiszem ez az elismerés azt mutatja, hogy nem csak nekünk nagymarosiaknak ízlik, amit csináltok. Honnan szoktak hozzátok még betérni?

– Az ország minden tájáról vannak vendégeink. A bicikliút miatt sok a holland, osztrák turista is, valamint a visegrádi várhoz igyekezve rendszeresen vannak Japán vendégeink is, akik szívesen fotózzák is a cégtáblát az ismerős név miatt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

A Sakura jelszava a „minőség mindenekfelett”. Neked van személyes kedvenced a sütemények közül?

– Alapvetően mindent szeretek, amiben sok krém van. A francia vonalon a pisztácia-málna desszert a kedvencem, de aminek nem tudok ellenállni soha, az a franciakrémes. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!