Nem kilakoltatnak – nem hosszabbítanak szerződést

Többen visszaéltek a szociális, 2-15 ezer forint közötti és az 50 ezer forint/hóig terjedő piaci önkormányzati bérlakások igénybevételével. Néhányan úgy jutottak városi tulajdonú kedvezményes havidíjú lakáshoz, hogy közben építkeznek, vagy tartósan külföldön tartózkodnak, miközben 15-20 szoros a jelentkezés rászorultsági alapon a lakhatásra. Fehér Zsolt a városi televízió szerda esti hírháttér műsorában arról is beszélt, hogy a 420 önkormányzati ingatlanban a nem fizetők eddig 75 millió forintos közüzemi és albérleti díjtartozást halmoztak fel, ezért ezeknél az eseteknél nem kilakoltatnak, hanem nem hosszabbítják meg a bérleményi szerződést.

„Itt határozott idejű szerződésekről van szó. Általában mennyi időre kötik? Belvárosi ingatlanok esetében jellemzően egy évre, belvárosba nem sorolt ingatlanok esetében pedig három évre, de az emberi kapcsolatok bizottságának megvan az a mérlegelési jogköre, hogy kevesebb időre kössön szerződést. Előfordult fél éves szerződéshosszabbítás is, de azt azért le kell szögezni, hogy konkrét időtartamokról van szó” – mondta Fehér Zsolt bizottsági elnök.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

Hogyha a bizottság úgy dönt a vagyoni helyzetre, vagy az egyéb körülményekben beállt változásokra tekintettel, hogy nem hosszabbítja meg a szerződést, akkor az a képviselő megítélése szerint nem kilakoltatás, hanem egész egyszerűen a város él a tulajdonosi jogaival. A meg nem hosszabbított szerződés egyben azt is jelenti, hogy az addigi bérlőnek ki kell költöznie az ingatlanból. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!