Pár év múlva árnyas fák alatt ülhetnek a horgászok

Most száz fa ültetését hirdette meg a SZAVAD Egyesület, a vállalást minél előbb szeretnék teljesíteni. Tavaly a Liget egyházi tulajdonban lévő részén már elindult az akció, az elmúlt szombaton pedig a tó körül szorgoskodtak az önkéntesek, akik közvetlenül a víz partjára telepítettek sudár csemetéket.

Mintegy félszázan vettek részt a munkában, velük együtt dolgoztak a Váci Városfejlesztő Kft munkatársai, akik a faleveleket gyűjtötték össze. Hogy gyorsabban haladjon a munka, Boda János közreműködésével a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt egy markolót adott kölcsön, amely a gödröket kiásta.

Már évekkel ezelőtt kiderült, hogy a Liget fái nagyon elöregedtek, egy részük balesetveszélyes. Korábban Bíró György jóvoltából egy kezdeményezés elindult, hogy a területen megkezdődjön a fák cseréje, a kiszáradt és tájidegen fajok helyett a környezetbe illeszkedő csemeték kerüljenek a földbe, de akkor pénzhiány miatt igazán nem történt semmi. Most a szombaton telepített kis fák árát jórészt önkéntesek adták össze – köztük a BSI Váci Futóklub, amely két fa árát, mintegy 70 ezer forintot adományozott e nemes célra -, a többit az egyesület kasszájából pótolták.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!