Rétvári Bence: szóljanak tisztán a rádióadások!

Tavaly augusztusban számoltunk be róla, hogy petíció aláírására buzdították a polgárokat azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a dunakanyari rádióadók problémájára. Ugyanis Budapestről észak felé haladva a Duna mindkét oldalán élők közül sokan panaszkodnak, hogy rossz a vétel. Vannak települések, ahol a szlovák adók nagyobb választékban és jobb minőségben foghatóak, mint a hazaiak.

A téma bekerült Rétvári Bence országgyűlési képviselő, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államkárának határidőnaplójába is. „Annak érdekében, hogy a helyzetre megoldást találjunk, megkerestem a Nemzeti Média és Hírközlései Hatóságot, valamint az Antenna Hungária Zrt-t is. Utóbbi felvetette, hogy a Csóványos hegycsúcsra telepített rádiadó-állomással orvosolni lehetne a probléma egy részét, bár hozzátették, hogy felvetődnek környezetvédelmi előírások, valamint át kell tekinteni a nemzetközi szerződéseket is, hogy Magyarországnak milyen megállapodása van Szlovákiával az adott kérdésben” – írta pár órája a politikus a közösségi oldalon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

Hozzátette: egyébként a rádióadók nagyobb lefedettségéhez frekvenciahasználati jog elnyerése szükséges. Ha közszolgálati rádióról van szó, akkor pedig az MTVA lehet a megrendelője ennek.

Rétvári Bence úgy látja, a helyzet megoldása érdekében hasznos lehet egy egyeztetés a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság, az MTVA, az érintett önkormányzatok, a Duna-Ipoly Nemzeti Park és esetleg más környezetvédő egyesületek, valamint az Antenna Hungária Zrt. között. „Fontos, hogy a Magyarország határaihoz közelebb lévő településeken élők is ugyanúgy tudják fogni a magyar rádióadókat, mint az ország más részén élők!” – fogalmazott az országgyűlési képviselő. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!