Településképi bírságot szabhat ki a polgármesteri hivatal

Az épületenergetikai előírások változása és az épületeinkkel szemben támasztott elvárásaink szigorodása miatt a homlokzati hőszigetelések és nyílászárócserék időszakát éljük. Sokan azonban úgy kezdenek bele ezekbe az átalakításokba, hogy előzetesen nem tájékozódnak azokról az előírásokról, amelyeket Vác Város Önkormányzata Képviselőtestületének 31/2017. (XII. 15.) számú, a Településkép védelméről szóló rendelete (TKR) tartalmaz. Emiatt aztán jöhet a büntetés.

Sajnos a TKR előírásaival ellentétes anyag-, szerkezet-, és színválasztás, a településképi bejelentési eljárás elmulasztása településképi bírságot és az eredeti állapot helyreállítási kötelezettségét vonja maga után, ami a polgármesteri hivatal munkatársait és az építtetőt is feleslegesen terheli meg – írja a városháza. Ezért kérik, építkezés, épületfelújítás, de akár egy nyílászárócsere esetén is tájékozódjanak a hatályos településképi előírásokról.

Kétely esetén a főépítészi osztály munkatársai szívesen adnak felvilágosítást! – írja Zöldi Péter, a város nemrég kinevezett főépítésze.

Az említett rendelet teljes tartalma megtalálható a vac.hu oldalon. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!