Váci köz-tér: a felvásárlási láz nem csitul Vácott sem

Minden nap elmondják a hírekben, hogy Magyarországon nincs élelmiszerhiány, kár spájzolni. Mivel azonban sokan nem hisznek a hivatalos közleményekben, betódulnak a boltokba és mindent felvásárolnak. Aztán amikor egy olyasvalaki megy le kenyérért, meg némi szalámiért, aki hisz a médiák által közvetített kormányzati információknak, azt látja: üresek a pultok. Nekiáll ő is bevásárolni, s még nagyobb lesz a hiány az üzletekben. Róka fogta csuka, soha véget nem érő kör.

Vácott már több áruházban is korlátozásokat vezettek be, s limitálják, hogy mely termékből mennyit adnak ki egy embernek. Persze, ezt is ki lehet játszani, mert le lehet menni többször egymásután a boltba és így is fel lehet otthon halmozni a lisztet, cukrot, wc-papírt, szappanokat. Ám ha hinni lehet a hivatalos nyilatkozatoknak, mindenből van elég az országban, csak a megnövekedett igények miatt nem győzik a kiszállítást és a polcok feltöltését a kereskedők.

Nem lenne jó, ha pánik alakulna ki, az végképpen tönkretenné a ma még meglévő szolidaritást és összefogást. Én úgy látom, az emberek többsége türelmes is szabálykövető, az a néhány, aki ott tolong reggelente már nyitás előtt a boltoknál – mint az a közösségi oldalon megosztott fotóból is kiderül – talán nem okoz még a vírusnál is nagyobb kárt nekünk.

Reménykedjünk benne! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!