Váci köz-tér: hogyan lesznek vírusmentes napjaink?

Maradjatok otthon! – szól a felhívás, s a legtöbben így is tesznek. De mindig vannak, lesznek, akiket az utcákon látunk. Emiatt elsősorban az idősekre neheztelnek sokan, van, aki számukra kijárási tilalmat rendelne el, mások pedig durván szidalmazzák a láthatóan korosabb, az utcán, boltokban megjelenő váciakat. Pedig mindenre van magyarázat. És nem az, hogy az idősek felelőtlenek, hanem az, hogy nem akarnak éhenhalni.

Mert a sok felajánlott segítség ellenére bizony nem mindenkihez csöngettek be a szomszédok. Az idősek pedig, akik már sok mindent megértek, nem nagyon szeretnének tehetetlennek látszani, ezért inkább vállalják a veszélyt, persze megtéve minden tőlük telhető óvintézkedést. Még ott is, ahol már kijárási tilalmat rendeltek el, lehetővé teszik az embereknek, hogy a boltokat és a gyógyszertárakat felkeressék.

Mások sem maradnak otthon. „Kedves váciak! Nem tudom, hogy miért nem veszik komolyan a jelenleg kialakult helyzetet, hogy mindenki maradjon otthon!!!! Azt látom, hogy gyerekek, idősek és jóformán mindenki nyugodtan sétál a Duna-parton, nemtörődve azzal, hogy milyen következményekkel jár kintlétük. Nem akarok vészmadár lenni, de ha ez így marad, nagyon sokáig fog tartani a járvány. Kérem a város vezetőségét, rendőrséget és egyéb karhatalmi szervet, hogy végre határozottan lépjenek fel és mindenkit figyelmeztessenek arra, hogy nemcsak a saját életükkel játszanak, hanem egy kisvárosi közösség lakóival is. Mindenki felelőssége a kialakult helyzet és megoldást csak mi tudunk, ha OTTHON MARADUNK!!!!! Ne menjetek sehová, semmi dolgotok nincs most, csak a túlélés. Ezt kell figyelembe venni és akkor sikerül a lehetetlen is. Én és a családom elzárkóztunk. Ti is tegyétek ezt!” – írta Zsuzsanna a közösségi oldalon.

És ezzel teljesen egyet lehet érteni. A feladat tehát adott: maradjatok otthon, kerüljétek most a másokkal való találkozást. Inkább telefonáljatok, skypoljatok, tévézzetek, kártyázzatok, társasjátékozzatok, ha van kertetek, gereblyézzetek, metszetek.

Ha mégis muszáj elmenni otthonról, maszkban és gumikesztyűben tegyétek és kerüljetek el mindenkit, akit lehet.

Vírusmentes napokat kívánunk a Váci Napló nevében! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!