Váci köz-tér: meddig tart a türelem a bérlakás fronton?

Az önkormányzat soha senkit nem fog kilakoltatni, de ha valakinek lejár a bérleti szerződése, a törvény értelmében önként el kell hagynia a lakást – mondta korábban lapunknak Fehér Zsolt, az emberi kapcsolatok bizottságának elnöke. Márpedig a közeljövőben szinte biztosan lesznek olyan lakók, akiknek ki kell költözniük a városi bérlakásukból. A képviselőtestület ugyanis bekeményített: akikről kiderül, hogy szociálisan nem rászorulók, vagy bár jövedelmükből telne rá, még sem fizetik a bérleti és közüzemi díjakat, azok számíthatnak rá, hogy felmondják a bérleti szerződésüket, vagy ha az éppen lejár, nem hosszabbítják meg.

A város polgárai helyeslik a szigorítást – derült ki több, a közösségi oldalon olvasható véleményből. Az önkormányzat több mint négyszáz bérlakás felett gazdálkodik és nagyon hosszú az a lista, amelyen a kedvező döntésre várók adatai szerepelnek. A legtöbbjük megfelel minden feltételnek, csak éppen egy baj van: nincs üres lakás.


Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!