Váci mezős diákok szarvasmarhákat bíráltak Párizsban

Február 24-27. között az AM KASZK Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium négy tanulója és két kísérőtanára vehetett részt a SIA Paris szarvasmarha küllemi bírálat nemzetközi szakmai versenyen. A SIA Paris a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági kiállítása, amellyel párhuzamosan minden évben két nemzetközi szakmai versenyt rendeznek az agrárszakképzésben tanuló diákok számára: a fiatal borászok versenyét (elméleti tudás és borbírálat) és a szarvasmarha küllemi bírálatát. 

Az idén Magyarországról a váci mező csapata kapott meghívást Corinne Samouilla (FR) minisztériumi kapcsolattartótól, így utazhattak  ki a tanulók és két tanáruk a megmérettetésre (csak meghívott iskolák vehetnek részt). A rendezvény költségeit, a szervezést, a szállást és étkezést, a belépőket, a helyi közlekedés költségeit a Francia Mezőgazdasági Minisztérium állta. Az utazást az iskola központja, az AM KASZK fedezte, ezzel is hangsúlyozva a nemzetközi versenyeken való szereplés fontosságát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!