Váciakat korrepetálna németből Károly a „háziőrizetből”

A tilalom miatt kényszerű „háziőrizetben” tölti napjait Bajorországban dr. Karl Wingler, vagy inkább Károly, aki Vácott született és a hatvanas években döntött úgy, hogy külföldre megy. Unalmas óráiban arra gondolt, miért ne segíthetne néhány, német nyelvet tanuló váci diáknak, távoktatásban korrepetálva őket. Levelet írt a Váci Naplónak és mi örömmel fogadtuk jelentkezését.

A Vácott született fiatalember 1960-ban, a berlini fal építése előtt Nyugat-Berlinen keresztül ment az akkori Nyugat-Németországba. Kölnben tette le a magyar technikumi érettségiéhez a különbözeti vizsgákat, beleértve a latin nyelvet is. Német nyelvből is vizsgázott, ennek tárgya volt: Lessing „Nathan der Weise“.

„Egyetemi tanulmányaim is Kölnben kezdtem az orvosi fakultáson, aztán mentem Freiburg in Breisgauba, ott fejeztem be az egyetemet. Kórházban Kölnben, Garmisch-Partenkirchenben és Deggendorfban dolgoztam. 1983-ban nyitottam itt Mühldorfban –  ez nyolcvan kilométerre van Münchentől keletre – egy radiológiai praxist. Onnan mentem nyugdíjba 2005-ben.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!