Vácott szerdán mégis elindul a zöldhulladék gyűjtése

Néhány napja a Zöld Híd bejelentette, hogy nem indítja el április 1-től a megjelölt napokon a zöldhulladék elszállítását, a cég ugyanis a koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzetben nem tud átállni a begyűjtés április 1-től esedékes nyári menetrendjére, illetve „a munkatársak nem egy előre meghirdetett napon látogatnak el az adott településre, hanem ahogy a kapacitások koncentrálása ezt lehetővé teszi” – közölték. A városháza friss tájékoztatása szerint helyi alvállalkozóként a Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ennek ellenére megkezdi az előre meghirdetett időpontokban a kitett zöldhulladékos zsákok begyűjtését.

Az áprilisra vonatkozó tervek szerint szerdától – azaz április első napjától – szedik össze az előre megvásárolt, lebomló zsákokban kihelyezett zöldhulladékot, illetve a maximum egy köbméter térfogatú, szabályosan összekötött gallyakat, ágakat. A következő begyűjtés pedig a húsvéti ünnepek után lesz.

„Városunk tisztaságának, rendezettségének megőrzése érdekében kérjük, csak a jelzett időpontokban helyezzék ki az ingatlanok elé a zsákos zöldhulladékot. A Zöld Híd B.I.G.G. Kft. döntése értelmében egy zsák ára ettől az évtől 180 Ft” – olvasható a tájékoztatóban.

Felhívják a váci polgárok figyelmét, hogy környezetvédelmi szempontok alapján igyekezzenek minél több zöldhulladékot komposztálni. Ugyanis Vácott szigorú szabályozás rögzíti a nyílt téri kerti hulladékégetés lehetőségét. Eszerint „a kerti hulladékok égetése kizárólag október 15. és november 30., valamint március 15. és április 30. közötti időszakokban, hetente kétszer, szerdai és szombati napokon (amennyiben nem ünnepnap) délelőtt 9-12 óra és délután 14-17 óra között engedélyezett. Ünnepnapokon az égetés szigorúan tilos”.

A rendeletet be nem tartókkal szemben közigazgatási bírságot szabnak ki, melynek összege természetes személy esetében elérheti a 200 ezer forintot. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments