Vám utcai robbanás: köszönet minden segítségért

Köszönetet mondott a városháza azoknak, akik a szombati Vám utcai robbanás után a bajba jutottak segítségére siettek. Sokan mozdultak meg, volt, aki takarókat hozott, más ásványvízzel, szendvicsekkel érkezett, de akadt, aki egy kisgyermekes családon segített azzal, hogy kölcsönadta a babaágyat. A baleset után nem alakult ki pánik, s ez elsősorban a helyszínre érkező szakembereknek és városvezetőknek köszönhető – derül ki a közösségi oldalon megosztott bejegyzésekből.

Mint a Váci Napló megírta, a Földváry téri lakótelep Vám utca 14-es számú tízemeletes társasházának 3. emeletén szombaton este robbanás történt. A váci, a szentendrei és rétsági hivatásos tűzoltóság munkatársai mellett a Váci Önkéntes Tűzoltó Egyesület is igen rövid időn belül a helyszínre ért, majd a tűzszerészek is megérkeztek. Tűz nem keletkezett, de lekapcsolták a gázellátást, továbbá kiürítették az épületet.

A városháza oldalán hétfőn megjelent friss közlemény szerint a két könnyű sérültet a kiérkező mentők ellátták. A fedél nélkül maradt lakók először a közelben lévő sportcentrumban kaptak melegedési lehetőséget, majd hamarosan a lakótelep általános iskoláját is kinyitották, hogy éjszakára megfelelő pihenési és ellátási lehetőséghez jussanak a rászorulók. „Összefogásból, önzetlen segítségnyújtásból a váci polgárok jelesre vizsgáztak, hiszen nagyon gyorsan többféle módon is felajánlották segítségüket, hogy a szerencsétlenségnek minél kevesebb kellemetlenséggel járó következménye legyen az érintettek számára” – áll a közleményben.

A városvezetők kérésére még szombat este két statikus érkezett a helyszínre, akik megvizsgálták az épületet, azt biztonságosnak ítélték. Hajnali két óra magasságában a lakók engedélyt kaptak a visszaköltözésre. A társasházi lift a délelőtti óráktól ismét használható, de a gázellátás visszakapcsolásának menetét egyeztetni kell még az ott élőkkel.

Az önkormányzat nevében az éjszaka folyamán a helyszínen jelenlévő városvezetők ezúton is köszönetüket fejezik ki mindenkinek, aki bármilyen formában segítette a bajba jutott embertársait. „Megtapasztaltuk a segítőkészséget, amellyel nagyon sokan példát mutattak emberségből, önzetlenségből. Megható, hogy ennyi vácira lehet számítani, ha komoly gond adódik. A szerencsére csak átmenetileg nehéz élethelyzetbe került lakók nevében is köszönöm mindenkinek, aki bármilyen módon igyekezett könnyíteni a helyzetükön” – mondta Matkovich Ilona polgármester. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!