Koronavírus: védőeszközöket adtak át a kórháznak

Miután a váci kórházban – információk szerint – hiány keletkezett védőeszközökből, a váci önkormányzat részéről ma délelőtt többszáz, koronavírus elleni védőeszközt vitt és adott át a kórház igazgatójának Matkovich Ilona polgármester és Piros László önkéntes felajánló – írja a vac.hu.

A váci városházára beérkezett maszkokat és kesztyűket a városvezető munkatársai segítségével gyűjtötte össze, még egy városunkon túli varrodából is érkezett jelentős számú védőmaszk felajánlás. Az átadott védőeszközöket természetesen a gyógyító intézmény szakemberei helyezik el a szükséges kórházi területekre.

Mint azt Matkovich Ilona az esemény után elmondta: a szervezett beszerzésnek és a koordinált elosztásnak köszönhetően a váci önkormányzati intézményeknél és az alapellátásban követni tudják a legszükségesebb felszerelési igényeket, így mód volt arra, hogy az egyébként nem városi fenntartású kórház számára is tudjanak biztosítani maszkokat és kesztyűket. A polgármester ezúttal is köszönetét fejezte ki a helyi egészségügyben önfeláldozó munkát végzőknek és biztosított mindenkit arról, hogy az önkormányzat minden erejével és lehetőségével segíteni fogja tevékenységüket a továbbiakban is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!