A Boronkay gimnazistája az országos verseny győztese

A Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma diákja, Nagy Márton nyerte az idei Bonus Intra Országos Történelemversenyt. A Tombor András által alapított Mathias Corvinus Collegium (MCC) jubileumi tizedik alkalommal szervezte meg a népszerű versenyt, magyarországi és határon túli diákok körében. A téma is egy évfordulóhoz kötődik, 75 éve ért véget a második világháború hazánkban, így a megmérettetés feladatai is a háború hazai és nemzetközi színterén zajló eseményekre épültek.

„Több mint 150 középiskolás diák regisztrált a történelemversenyre, akik közül tíz jutott tovább a döntőbe. A jelenlegi kijárási korlátozás kihívás elé állított bennünket, mert mindenképpen szerettük volna, hogy a versenyt méltóképpen zárjuk le. Igyekeztünk mi is rugalmasan reagálni a helyzetre, így az eredetileg személyes részvételt igénylő, vetélkedőből és prezentációból álló döntőt online bonyolítottuk le, amihez mind a zsűri, mind pedig a diákok zökkenőmentesen alkalmazkodtak” – mondta Tóth Ugyonka Krisztina, a Bonus Intra Országos Történelemverseny idei főszervezője.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments