A letkési határátkelő megnyitásáért lobbizik az országgyűlési képviselő

A letkési határátkelő újranyitásáért lobbizik Rétvári Bence, a térség és városunk országgyűlési képviselője. A lezárás miatt, amit a vírusjárvány következtében rendeltek el, sokaknak gondot okoz a munkába járás, de a váciak is gyakran arra kerültek, ha Esztergom felé volt dolguk. A nyitás a szlovák döntésen múlik.

„A mai parlamenti ülésen is szóba került a letkési határátkelő megnyitásának lehetősége a határmenti településeken élők számára a munkába járáshoz. Korábban levélben fordultam a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz, kérve a hátár átjárhatóságát a helyiek számára, akiknek most sokat kell kerülni a legközelebbi hídig, határátkelőig. Szijjártó miniszter úr elmondta, hogy Magyarország megkereste a szlovák felet, és az ő egyetértésükre várunk az átkelési lehetőség fentiek szerinti megnyitásához. Ha a szlovák oldalon is megszületik a támogató döntés, megszűnik a kényszer a kerülőútra” – közölte Rétvári Bence.

Szlovákiában szigorú szabályok vannak életben a vírusjárvány miatt. Valószínű, hogy a letkési határátkelővel kapcsolatos ottani döntés emiatt nem lesz túlságosan gyors. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments