A váci Juhászban jól működik a digitális oktatás

Sokan sokféleképpen igyekeztek megoldani a digitális oktatást. A Váci Tankerületi Központhoz tartozó Váci Juhász Gyula Általános Iskola az elsők között volt, akik az Office365 kommunikációs rendszerét, a Microsoft Teams alkalmazást vetette be, a szükséghelyzetben – írja az edukanyar.hu.

Muszkáné Kocsis Emese, megbízott intézményvezető igyekezett összefoglalni tapasztalatukat, ezzel is segítve a kollégák munkáját.

„A digitális távoktatáshoz iskolánkban a Microsoft Teams alkalmazást használjuk 1-8 évfolyamokon. Szerencsére a kollégáimnak már korábban létrehoztunk egy hivatalos iskolai e-mail címet. Így most már csak azt kellett kiépíteni, hogy a diákoknak is legyen Office365 kommunikációs rendszere. Az egész iskola számára természetesen ingyenes a Microsoft Teamset is tartalmazó Office 365. Az igényléshez úgy tudom, hogy csak igazolni kellett, hogy köznevelési intézmény vagyunk. De nálunk a tankerület intézett mindent.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Az Office 365 olyan felhőalapú alkalmazásokat tartalmaz, melyek most így belecsöppenve, nagyban segíti a munkavégzésünket. Ezekkel az alkalmazásokkal megoldható a biztonságos levelezés, a belső chat-alapú kommunikáció és a dokumentum szerkesztés/tárolás/megosztás. Az eredmény kifejezetten felhasználóbarát és hatékony eszköz, ami a OneNote Osztályjegyzetfüzettel együtt minden szempontból tökéletes digitális osztályterem lett. Bármennyire is idegen volt, és féltünk az ismeretlentől.” – írja a vezető.


Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments