A váci vöröskeresztesek is segítenek a mentősöknek a mintavételekben

Az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei szervezete új típusú együttműködést alakított ki: a fennálló járványügyi helyzetre reagálva vöröskeresztes kollégák és önkéntesek teljesítenek COVID-19 mintavételi ügyintézési, illetve diszpécseri szolgálatot. A kezdeményezésben részt vesznek a váci vöröskeresztesek is.

A Magyar Vöröskereszt régóta, folytonosan és szoros együttműködésben dolgozik az Országos Mentőszolgálattal, amely például az elsősegély vizsgáztatások, tanfolyamok, versenyek kapcsán is megmutatkozik. A kialakult járványügyi helyzet kapcsán az együttműködés tovább erősödött: a megváltozott feladatokhoz igazodva, egymást támogatva veszik fel a harcot az új koronavírus ellen. Ahogy az országos tisztifőorvos nyilatkozta, a COVID-19 vírus által okozott megbetegedések több mint fele a közép-magyarországi régiót érinti, így kiemelten fontos a közös munka.

Minden nap két műszakban dolgoznak

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

Az Országos Mentőszolgálat Központi Irányító Csoportjánál (KICS) a közép-magyarországi régió, vagyis a budapesti és a Pest megyei Vöröskereszt összefogásával április 4-től már két műszakban, a hét minden napján önkénteseik és kollégáik teljesítenek szolgálatot 8 és 18 óra között. Éppen most is!

A szolgálat során, az irányító csoport koordinálásával a COVID-19 kapcsán igényelt budapesti és Pest megyei mintavételi kérelmek feldolgozásában dolgoznak és segédkeznek, illetve diszpécseri szolgálatként a mintavételt igénylővel veszik fel a kapcsolatot, a mintavétel körülményeit, időpontját egyeztetve. Ezáltal kiemelten és hasznosan tudnak összedolgozni az Országos Mentőszolgálattal a jelenlegi helyzet enyhítésében, a régió fokozott járványügyi kihívásait teljesítve. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments