Akinél egy bevásárlófuvarra hat-hét ingyenfuvar jut

Mostanában megint olyan időket élünk, amikor az emberekben feltámad az összefogásra való igény. A vírus elleni háborúban sokan önként vállalt munkával segítenek másoknak, amire most nagy szükség van, hiszen vannak olyan veszélyeztetett emberek, akik nagy kockázatot vállalnának, ha nem maradnának otthon. A közösségi oldalon ismertem meg egy fiatal hölgyet, aki érzékletes beszámolókat közöl kalandjairól, önmaga és mások okulására. Papp Erika most ugyan papíron munkanélküli, de igazán nincs munka nélkül: másoknak vásárol be. És ehhez elég egy telefonhívás…

„A segítségnyújtás régóta az életem része, számomra természetes dolog. Mindenki magából indul ki. Voltam nehéz helyzetben és tudom, milyen, amikor csak egy mosoly, vagy egy telefonhívás, vagy gesztus változtatja meg az ember életét. Tudom, milyen kilométereken át cipelni a napi bevásárlást. Vagy milyen érzés, amikor a taxis azt mondja, ne haragudj, de oda nem megyek ki. Tudom, milyen mások jóindulatától függni. És tudom, milyen az, ha van, akire számíthatok” – mondja Erika.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

Miután munkanélküli lett, egyre több ismerőse kérte meg, hogy segítsen, mondván, úgyis ráér. Végiggondolta: miért ne segíthetne másoknak is? Anyagi támogatás híján a munkáját és az idejét tudta felajánlani. Aki tehetős, annak ez semmi. De sokaknak igenis számít.


Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments