Koronavírus: tanácsok és egy új szolgáltatás a Kedvenctől

A koronavírus elleni védekezés miatt javasolt otthon maradás elősegítése érdekében a Kedvenc Állategészségügyi Központ – a szokásos nyitva tartás mellett – szeretne segítséget nyújtani a gazdiknak az állatgyógyszerek beszerzésében. Ehhez elegendő a 06-20/313-0012-es patikai telefonszámukon leadni a rendelést, és a rendelő munkatársa kiszállítja a kért termékeket a megadott címre. A Vác, Vácrátót, Váchartyán, Csörög, Sződ, Sződliget, Göd, Verőce, Kismaros, Katalinpuszta, Szendehely, Kosd, Rád, Penc településekre kérhető házhoz szállító szolgáltatás díja értéktől, mennyiségtől függetlenül egységesen 500 forint.

Dr. Balogh Béla, az egészségügyi központ tulajdonos-vezetője ezúttal értelemszerűen a mindannyiunkat érintő járványhelyzettel kapcsolatban felmerülő kérdések kapcsán adott tájékoztatást, az információk a Magyar Állatorvosi Kamarának a témában kiadott tájékoztatóin, és a Kisállatorvosok Világszövetségének (WASVA) ajánlásán alapulnak.

– Sokan megfogalmazták a kérdést, mekkora kockázatot jelentenek a háziállatok a fertőzés emberről emberre való átvitelében. Nos, a mai tudományos ismereteink és a tények alapján a hazánkban leggyakrabban háziállatként tartott állatfajok – a kutyák és a macskák – nem terjesztik aktív módon a COVID-19 kórokozót. Igaz, hogy a COVID-19 mutáció állatokban alakult ki, azonban nem egy olyan, klasszikus, állatról emberre terjedő fertőző betegségről – zoonózisról – van szó, mint pl. a veszettség vagy a lépfene. Az emberi megbetegedések nem a háziállatainktól származnak és fordítva is igaz: a mai ismeretek szerint az emberi megbetegedést kiváltó vírus nem betegíti meg a háziállatainkat. A vizsgálati eredmények alapján kimondható, hogy a humán megbetegedések terjedésében az emberek egymás közötti közvetlen érintkezése, a cseppfertőzés (köhögés, tüsszögés) a legfőbb tényező – hívta fel a figyelmet az állatorvos szakember.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments