Vácra vonatozott, most a terepasztalon irányít

Sokaknak elnyerte tetszését az a fénykép, melyet Drajkó Erzsébet osztott meg nemrég a közösségi oldalon. A kép egy fantasztikus vasúti terepasztalt ábrázolt, melyet Bősenbacher Ferenc készített. Vonatok, autók, állomások, utak – egy különleges hobbi kellékei. És sok öröm: nem csak az unokák, a szomszédok, barátok járnak hozzá kisvasutazni, hanem jutott egy közönségdíj is egy kiállításon. A volt főkonzul és nagykövet ma is rendszeresen kézbe veszi az irányítást.

Ferenc 1943-ban született Vácott. A háború után édesapja Budapesten kapott munkát, így később itt élt. Érettségi után Moszkvában tanult a Nemzeti Kapcsolatok Intézetében. 1968-tól 2008-as nyugdíjazásáig a Külügyminisztériumban dolgozott, diplomataként Tanzániában, Nigériában, Genfben és végül az USA-ban Los Angelesben főkonzulként teljesített szolgálatot. Végig járta a „szamárlétrát”, a kezdő attaséi beosztástól a nagyköveti rangig, amelyet 2003-ban kapott meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felállították Vác idei karácsonyfáit

– Hogyan kötött ki a vasútmodellezésnél?

Édesapám gépészmérnök volt és engem vonzottak a gépek. Gyerekként sokat vonatoztunk, gyakran látogattuk rokonainkat Vácott. Vonzott a vasút, az utazás varázsa. Sajnos gyermekként nem kaptam villanyvonatot, szüleim nem engedhették meg a drága játék megvásárlását. Már felnőttként vettem magamnak az első készletet.


Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments