Fontos polgármesteri döntések születtek városi ügyekben

Friss közleményben tudatja a városháza, hogy Matkovich Ilona polgármester a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésben foglalt felhatalmazás alapján a 40/2020 (III. 11.) kormányrendeletben kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel rendeletmódosításokról és különböző előterjesztésekhez benyújtott határozati javaslatokról döntött.

Több döntés előtt kikérte a képviselőtestület és a bizottságok tagjainak javaslatait, véleményét is. Az alábbiakban a polgármesteri döntések közül a legfontosabbakat ismertetjük.

Kórházfejlesztés

A Jávorszky Ödön Kórház területén tervezett rendelőintézeti és más fejlesztések érdekében ezúttal módosítás történt a Helyi Építési Szabályzatban, a Településszerkezeti Tervben és lezárult a partnerségi egyeztetési eljárás.

Bérleti díj engedmények

A járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került, önkormányzati tulajdonú helyiséget bérlő vállalkozások díjcsökkentési kérelmeire az önkormányzat támogatói csomagot dolgozott ki. Ezen javaslat értelmében a bérlők nagy részének 2020 márciusában, áprilisában és májusában a bérleti díj 30 %-át, júniusában 50 %-át, júliusában 90 %-át kell csak befizetni. Az év további részére a szerződésben megállapított díjat kell megfizetniük. A kérelmek elbírálása során nagy részben ezt a megoldást kínálja az önkormányzat azon bérlőknek, akik korábban nem halmaztok fel tartozást.

Elfogadott beszámolók

Elfogadásra került a 2019-es ellenőrzési terv végrehajtásáról szóló jelentés, amely még nem tartalmazza a Váci Dunakanyar Színház pénzügyi és gazdálkodási tevékenységének vizsgálatáról szóló, valamint a képviselők felügyelőbizottsági díjazására vonatkozó nemrégiben elkészült összegzéseket.

Elfogadásra került továbbá a
– tavalyi év gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatok végrehajtásáról benyújtott beszámoló,
– a városi költségvetés előzetes évi teljesítéséről készített előterjesztés,
– az aktuális likviditási jelentés.

A polgármester egyetértett az aktualizált 2020-as költségvetésről elkészített előterjesztéssel is. Ezek szerint az idei büdzsé főösszege 234 millió forinttal nőtt és főösszege közel 7 milliárd 760 millió forint.

Akadálymentes postai bejárat

Városvezetői döntés értelmében megoldódhatnak a fennálló problémák: a váci központi postánál kialakítható lesz az akadálymentes bejárat.

További határozatok

  1. Több ingatlan-, illetve lakásügyben született döntés.
  2. Technikai átvezetés után módosult az önkormányzat szervezeti és működési szabályzata.
  3. Elutasításra került egy internetes oldal (vaconline.hu) jogtalan címerhasználat miatt kiszabott közigazgatási bírsága ellen benyújtott fellebbezés. ♦
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments