Javítás: kötelező a maszk viselése a hétvégén!

Vác polgárainak védelme érdekében a város polgármestere a kormány által elrendelt kijárási korlátozásokon kívül április 18. (szombat) nulla órától április 19. (vasárnap) éjfélig további intézkedéseket hozott, amelyek ma délután jelentek meg a városháza honlapján. Eszerint az elmúlt hétvégi szabályokhoz hasonlóan most hétvégén Vác közterületein, közparkjaiban, parkolóiban csoportosan tartózkodni – 3 főt meghaladó létszámban – tilos, ez alól kivételt képeznek az egy háztartásban élő személyek. Az állampolgárok kötelesek a legalább másfél méteres távolság megtartására.

Lezárják a Vác, Liszt Ferenc sétány Hegyes torony előtti, az Ady Endre sétány Fürdő utcai kereszteződésétől tartó, a József Attila sétányon lévő, valamint a Szentháromság téren kijelölt várakozóhelyeket. Felhívják a figyelmet arra, hogy – egy másik, hatályban lévő rendelet szerint – a város területén mindenhol tilos a zöldterületen történő parkolás!

A város közigazgatási területén lévő kerékpárutakat kizárólag váci lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezők használhatják.

A kijárási korlátozásról szóló kormányrendeletben érintett üzletekben, gyógyszertárakban, piacokon a védőmaszk  viselése mindenki számára kötelező. A vendéglátóipari egységek előtti szabad területen kötelező a legalább másfél méteres távolság betartása.

A héten megszavaztattuk olvasóinkat, akiknek nagy többsége úgy látja, hogy a maszk viselése segít a vírus terjedésének lassításában és lényegesen többen látják úgy, hogy ezt el kellene rendelni. Nagy többséggel szavazóink azt mondják: erre a polgármester is jogosult.

A rendelet végrehajtását a Váci Rendőrkapitányság és a Váci Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyelete ellenőrzi, a rendeletben foglaltak megsértése esetén szabálysértési bírság kiszabásának van helye.

A rendelet teljes szövege megtalálható a városházi oldal rendelettárában. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments