Júniusban az élvonalban újraindul a foci, a Vác még reménykedhet

A váci csapat szempontjából rossz hírt jelentett ma be a Magyar Labdarúgó Szövetség. Az MLSZ elnöksége ugyanis mai, pénteki ülésén úgy döntött, hogy legkésőbb június 13-án folytatódhat a játék a férfi és a női élvonalban, valamint a Magyar Kupában. Ez valószínűleg azt is jelenti, hogy megkezdődnek majd a küzdelmek az NB II-ben is, ami a váciak számára a biztos kiesés jelenti. Bár erről most konkrétan még nem volt szó.

Az MLSZ honlapján megjelent közlemény szerint amennyiben a kormány részben vagy egészben feloldja az érvényben lévő tilalmakat a koronavírus-járvány kapcsán, vagyis engedélyezi csapatedzések tartását és sportesemények megrendezését, akkor az Európai Labdarúgó Szövetség nemzetközi felnőtt nagypályás versenyeire kvalifikáló MLSZ-versenysorozatok folytatására a kormányrendelet megjelenésétől számított huszadik napot követő első szerdától vagy szombattól – amelyik előbb van – , de legkésőbb június 13-tól kerül sor.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Pontszerzés helyett súlyos pofonba szaladt bele a Vác FC

A férfi OTP Bank Liga március közepén, a 25. forduló után szakadt félbe, ám a címvédő és listavezető Ferencvárosnak korábbról a Debrecen és az Újpest elleni mérkőzéseit is pótolnia kellene. A Simple Női Ligában a 13. forduló volt a legutóbbi, amit le tudtak játszani, az MTK Budapest-Diósgyőr találkozót kivéve.

A Magyar Kupában a férfiak és a nők esetében is az elődöntők következnek.

“A szövetség a versenyrendszerből kiemelte azt a hármat, amelynek nemzetközi folytatása van. A női és férfi NB I-ben, valamint a férfi Magyar Kupában dönteni kell arról, hogy ki képviselje Magyarországot a nemzetközi kupákban, ezért most első körben ezekkel foglalkozott a szövetség, és határozott a folytatás feltételeiről. Minden más bajnokság sorsáról akkor fogunk dönteni, ha már tisztábban látjuk a járványhelyzet alakulását” tette hozzá a döntéshez dr. Vági Márton, az MLSZ főtitkára.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Sikeres kéttusa versenyt rendezett a Váci Vízmű SE: első alkalommal volt házigazda az 50 éves jubileumát ünneplő egyesület

Akkor most még egy darabig izgulhatunk. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments