Kati két gyerekkel: nincs olyan, hogy digitális oktatás

Sokan azt gondolják, hogy a járványhelyzet miatt otthon maradt gyerekek nem kapnak annyi leckét, mint eddig, és némi könnyebbséggel is jár, hogy otthon vannak. Nos, nekik üzeni egy többgyermekes, egyedülálló váci anyuka, Katalin hogy ez hülyeség. Ugyanis, ha a szülő még dolgozik, mint ő is, akkor munka után nem a pihenés jön, hanem a tanulás. És ne felejtse el senki: a szülő nem pedagógus.

  • Te, mint több gyerekes szülő, hogyan értékeled a jelenlegi digitális oktatást – tettük fel a kérdést Katinak, akinek két gyereke is Vácon jár iskolába.

Szerintem ez így ebben a megfogalmazásban nem helytálló. Nincs digitális oktatás. Ki van adva a feladat, amit el kell végezni és a megadott időre visszaküldeni. A szülőnek kell utánaolvasni, felkészülni és elmagyarázni a gyermeknek a leckét. Munka mellett mind a szülőnek, mind a gyermeknek megterhelő, hogy délután a megszokott játék és családi élet helyett a tanár és diák szerepébe kell bújni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments