Kézilabda: nem esnek ki a fiúk, a lányok ötödikek

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége csütörtökön befejezetté nyilvánította a 2019/20-as hazai bajnoki és kupasorozatokat. Az MKSZ közleményben emlékeztetett rá, hogy a koronavírus megjelenése miatt, illetve a kórokozó terjedésének megakadályozása érdekében március 14-én valamennyi, az általa és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat mérkőzéseit felfüggesztette. A váci női csapat az ötödik, a férfiak a kieső utolsó helyen álltak, de mivel ily módon alakult a tabella, a következő szezonban is maradnak az első osztályban. A mostani bajnokságban nincsenek helyezések.

Mivel a küzdelmeket „sportszakmai indokok alapján” meghatározatlan ideig nem lehet folytatni, a szövetség vezetőtestülete úgy döntött, hogy a sorozatokat – köztük az élvonalat, a másodosztályt, a Magyar Kupát és a Ligakupát is – befejezetté nyilvánítja. Az egyhangúlag meghozott döntés része, hogy a helyezéseket nem osztják ki és nem lesznek kiesők, illetve feljutók. A nemzetközi kupákban azok a csapatok indulhatnak, amelyek a 2018/19-es idény alapján arra jogosultak voltak.

Kirsner Erika, az MKSZ elnökségi tagja, a Váci NKSE klubvezetője az M4 Sportnak úgy nyilatkozott, jobb döntést nem lehetett hozni, hiszen a jelenlegi szituációnak mindenki az áldozata, és aki reálisan látta a helyzetet, az már fel volt erre készülve.

„Gazdaságilag minden klubot meg fog viselni, ezt már most érezzük. Nem tudjuk, hogyan alakul a jövő, de sajnos biztosan lesznek olyan csapatok, amelyek anyagi okok miatt nem fogják tudni vállalni az NB I-es indulást, mert a támogatóik visszalépnek, emiatt át fog alakulni a mezőny” – szögezte le a Váci NKSE elnöke.

Hozzátette, egyéni edzést minden játékos végez otthon, de ez minőségi munkának nem nevezhető. Nincs testi kontaktus, és nincsenek olyan kézilabda-specifikus edzések és mozgások, amelyek szükségesek lennének ahhoz, hogy mérkőzéseket tudjanak játszani.

„Amennyit kihagynak, körülbelül ugyanannyi idő kellene a felkészülésre. Ahogyan a pihenőidő növekszik, úgy növekszik a felkészülési idő is. Ha most el lehetne kezdeni a felkészülést, akkor május végére, június elejére kerülnének abba az állapotba a játékosok, hogy minőségi meccseket tudnának játszani” – vélekedett Kirsner Erika.

A korábbi 139-szeres válogatott játékos közölte, az MKSZ mindent megtesz azért, hogy a férfiaknál a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém indulhasson a Bajnokok Ligájában. Hozzátette, a nőknél jelenleg a címvédő Győri Audi ETO KC helyzete biztos, de reménykednek szabadkártyákban is, azt viszont még nem tudják, mikor kezdődik a következő szezon.

Bejelentették azt is, hogy a szakszövetség elnöksége április 9-i határozatával a Váci NKSE klubelnökét, Kis-Máténé Kirsner Erika MKSZ elnökségi tagot nevezte ki meghatározatlan időtartamra a felnőtt női válogatottért felelős elnökségi megbízottnak. (képünkön: Szilágyi Zoltán, a váci női csapat vezetőedzője és Kirsner Erika)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments