Koronavírus: az Ivermectin jó a cicának és hat a vírusra?

Szerte a világon a kutatók gőzerővel keresik a koronavírus elleni hatásos gyógyszereket, ennek során számos, már kifejlesztett és letesztelt hatóanyagot is vizsgálnak. Ennek ugyanis az a nagy előnye, hogy egy viszonylag rövid klinikai tesztelés után akár már élesben is be lehet majd vetni az új oltóanyagokat. Az elmúlt hetekben számos szerről mondták azt, hogy a laboratóriumokban reményt keltő eredmények születtek, egyebek között például a hazánkban kötelezően beadott BCG elleni védőoltással kapcsolatban hangzott el, hogy talán bizonyos fajta védettséget nyújt. Ám az egyik új „csodaszer” kétségtelenül az Ivermectin, amely egy érdekes gyógyszer.

Ha valaki állatot tart otthonában, már bizonyára találkozott ezzel a szerrel. Bármelyik váci állatgyógyászati patikában meg lehet venni, a madaraknál és az emlősöknél például belső férgességre, illetve külső élősködőkre – tolltetvekre, bolhákra – használják széles körben. Hogy az Ivermectin talán hatásos a koronavírus ellen, arra vannak már adatok, de még további vizsgálatokra van szükség.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments