Koronavírus: az olaszok még hóágyúval is lövik a kórokozót

Hóágyúkat használnak fertőtlenítésre Olaszország több településén. A koronavírus-járvány által egyik leginkább sújtott európai országban május 4-től tervezik bevezetni a korlátozások lazítását. Giuseppe Conte miniszterelnök azt mondta, hogy az enyhítésre szigorú, tudományos tervek mentén készülnek. Olaszországban péntek reggelig 24 óra alatt 420 ember halt meg a koronavírus-fertőzés következtében, ez a legalacsonyabb napi adat március 17. óta.

Franciaországban május 11-től kezdődhet az enyhítés a kormány szerint, akkor újra kinyílhatnak az iskolák kapui. Emmanuel Macron elnök több pénzügyi támogatást ígért a vendéglátó-szektornak. A bárok, éttermek várhatóan május végén nyithatnak ki. Az utoljára számításba vett 24 órában az országban 389 ember halt meg a járvány következtében, így az áldozatok száma 22 ezer fölé emelkedett (22.245) – tudósít az Euronews.

Az Egyesült Királyságban már embereken tesztelnek oltóanyagot a koronavírus ellen az Oxford egyetem kutatói. Az egészségügyi minisztérium pénteken arról számolt be, hogy egy nap alatt a kórházakban 684 ember halt meg a járvány következtében, így az áldozatok száma 19 ezer fölé emelkedett.

A korlátozó intézkedések enyhítését egyelőre nem tervezik. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments