Koronavírus: bírságolás, feljelentés, figyelmeztetés

Több mint tízezer szabálysértést észlelt a rendőrség a kijárási korlátozás megszegésével kapcsolatban – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a szombati online sajtótájékoztatón. A rendőrség csak megyei bontásban közöl adatokat, a városi kapitányságok által tapaszttaltakról nem nyilatkoznak.

Kiss Róbert elmondta: 6451 esetben figyelmeztetéssel éltek, 2062 helyszíni bírságot szabtak ki, 2082 feljelentést tettek. Budapesten pénteken 941 szabálysértést észleltek. 663 esetben figyelmeztették a szabályszegőket (eddig ez a legtöbb egy nap alatt), 183 helyszíni bírságot szabtak ki, 95 feljelentés tettek.

Beszámolt arról is, hogy egy koronavírus-fertőzött beteg pénteken engedély nélkül elhagyta az Uzsoki kórházat, majd visszament; a XIV. kerületi rendőrkapitányság büntetőeljárást indított ellene. Hozzátette: eddig 17 ezer 490 házi karantént rendeltek el, melyeket 163 ezer 413 alkalommal ellenőriztek, ennek során 605 szabálysértési feljelentést tettek, 84 alkalommal figyelmeztettek, illetve 503 helyszíni bírságot szabtak ki. Az üzletek nyitva tartásának ellenőrzésekor 71 szabálysértési feljelentést, 53 figyelmeztetést és 39 helyszíni bírságot alkalmaztak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

Kérdésre válaszolva Kiss Róbert elmondta: azokon a településeken, amelyeken a polgármesterek kérik, a rendőrség segíti a közterületek, nyilvános helyek lezárására vonatkozó helyi rendelkezések betartását. A bevásárlóközpontok rendjére vonatkozó felvetéssel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy magánterületeken az üzemeltetők feladata a szabályok betartatása, ugyanakkor hangsúlyozta, a rendőrség mindenkitől a korlátozások betartását kéri.

Gál Kristóf, az ORFK szóvivője elmondta: az operatív törzs legközelebb kedden tart tájékoztatót. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments