Koronavírus: egy csaknem biztos jele ez a két tünet

„Az elmúlt hetekben nagyon sok beteg számolt be arról, hogy már az első tünet a szaglás és az ízlelés elvesztése volt. Így ha egy beteg ezzel  jelentkezik, szinte azonnal koronavírus-fertőzésre gyanakszunk” – mondta az RTL Klub Híradójának Szlávik János, a Szent László kórház infektológus főorvosa.

A hír alapján a 24.hu azt írta: szerinte az esetek száma a következő hónapokban még biztosan emelkedni fog, azt azonban jelenleg nem lehet megmondani, hogy mikor tetőzhet a járvány Magyarországon.

A Szent Lászlóban jelenleg száz alatt van az intenzív ellátást igénylő koronavírusos betegek száma, akad olyan beteg is, aki már lekerült a lélegeztető gépről, és már a gyógyulás fázisában van.

Szlávik János arról is beszélt, hogy az elmúlt egy hónap nagyon emberpróbáló volt az osztály dolgozói számára.

Rendkívül szomorú volt látni, hogy az idős betegeknek milyen gyorsan romlik az állapotuk. Akár néhány óra alatt kerülnek olyan állapotba, hogy intenzív osztályra kell helyezni őket. A legnagyobb tanulsága az volt ennek a hónapnak, hogy ezekre az eseményekre rendkívül gyorsan kell reagálni, a betegeket nagyon gyorsan intenzív osztályra kell szállítani – mondta a főorvos, hozzátéve azt is, hogy a koronavírusos betegek esetében kétféle malária elleni, illetve egy korábban AIDS-betegeknél használt gyógyszerrel is próbálják felvenni a harcot a kór ellen. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments