Koronavírus: egyre több a megyében a fertőzött

Ha lassan is, de folyamatosan emelkedik a Budapesten és Pest megyében regisztrált megbetegedések száma. A hivatalos adatok szerint hétfőn reggel a fővárosban 1002, a megyében pedig 286 fertőzöttet tartanak nyilván. Országos szinten bizonyítottan csaknem kétezren hordozzák a vírust, de szakértők szerint akár ennek tízszerese is lehet a vírushordozók száma. Helyi adatokat továbbra sem közöl az operatív törzs.

Magyarország még a koronavírus-járvány felszálló ágában van – jelentette ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília azt mondta: nincs oka kétségbe esni annak, akit megfertőz a vírus, mivel változatlanul igaz, hogy az érintettek 80 százaléka nagyon enyhe tünetekkel esik át a betegségen.

Kitért arra, hogy nem változott azok köre, akik magas kockázatnak vannak kitéve: továbbra is elsősorban az idős, krónikus betegségben szenvedő emberekre jelenti a legnagyobb veszélyt a vírus. Müller Cecília kérdésre elmondta, a koronavírus-fertőzöttek nagyjából 40 százaléka szorul kórházi kezelésre, ami megegyezik más országok adataival. A kórházban ápoltak állapota széles spektrumon mozog, vannak, akiket enyhébb tünetekkel kezelnek, van, aki intenzív ellátást kap, de nem kell lélegeztetni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

A hétvégén általában nagyobb számban szegik meg a kijárási korlátozás szabályait – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője vasárnap online sajtótájékoztatón. Lakatos Tibor elmondta: az elmúlt 24 órában 1286 alkalommal kellett figyelmeztetésben részesíteni olyanokat, akik megszegték a kijárási korlátozással kapcsolatos szabályokat; 496 helyszíni bírságot szabtak ki, 425 feljelentést tettek.

A hatósági házi karantén betartásával kapcsolatban 8932 ellenőrzést tartottak és 30 szabálytalanságot tapasztaltak – ismertette. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments