Koronavírus: ha robban a bomba Vácon, mitől féljünk?

Egy, a  Science tudományos lapban közölt tanulmány szerint a koronavírus-fertőzés dokumentált eseteinek legalább a kétharmadát olyan, saját magukat tünetmentesnek érző, vagy csak enyhe, és ezért elbagatellizált tünetekkel rendelkező páciensek okozták, akik nem tekintették magukat betegnek. Mivel az országban a megfertőződöttek hatvankét százaléka Budapesten és Pest megyében él, már napok óta szól a vészjelzés: bármikor robbanhat a vírusbomba. Nézzük meg, mi történik, ha már baj lesz.

Jelenleg kijárási korlátozások vannak érvényben, s ezeket nagyon sokan láthatóan nem tartják be. Reggelente a váci üzletek előtt sorok állnak, a hét végén sokan mentek el kirándulni a Börzsönybe és számos beszámoló szerint a tiltás ellenére is csoportosulnak néhányan, hogy beszélgessenek. Mindezek – bár nem érezzük azonnal közvetlenül a bőrünkön -, növelik a fertőződés kockázatát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Hofi szavaival élve: ha megkaptuk, hát szabhatjuk. Bizonyára lesznek, akik átvészelik a kórt, de olyanok is többen, akik belehalnak. Ha nő a kockázat, akkor készülni kell a következményekre is – figyelmeztetnek az orvosok.


Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments