Koronavírus: jól fogytak a vitaminok Vácon is

A koronavírus járvány hallatára sokan megrohamozták a váci patikákat is, fertőtlenítőszerek és vitaminok, gyógyszerek beszerzésének reményében. Szvitek Istvánné, a Kisváci Szent Gellért Gyógyszertár tulajdonosa azt mondja a C és D vitaminok jól fogytak, később pedig a paracetamol tartalmú készítmények iránt nőtt meg a kereslet.

– Milyen intézkedéseket hoztak önök a koronavírus járvány miatt a patikában?

Az intézkedéseket a gyógyszertárban a hatósági szerv által kiadottak szerint teljesítettük. Az általa közzétett plakátokat kihelyeztük jól látható helyre. A gyógyszertár reggel fertőtlenítésen esik át és a nap folyamán is igyekszünk 2 óránként fertőtleníteni a betegek és a kollégák által használt felületeket. A patika nyitvatartási ideje alatt az officinában tartózkodó betegek, vásárlók csak annyian tartózkodnak benn egyszerre, amennyi kiadó működik. Több vásárló esetében kinn egymástól 1,5-2 méter távolságot tartva várakoznak. A kollégák kesztyűben és szájmaszkban dolgoznak, gyakori kézmosás és fertőtlenítés mellett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments