Koronavírus: korlátozásokat vezetett be a városháza

Bár csütörtökön, amikor bejelentették, hogy a kormány határozatlan időre meghosszabbította a kijárási korlátozások fenntartását, Matkovich Ilona lapunk érdeklődésére még azt mondta: nem tervezik az országostól eltérő helyi szabályok bevezetését, ma a városháza honlapján megjelent egy közlemény. Eszerint a város lakosságának védelme érdekében számos korlátozó intézkedés szigorú betartását rendelték el, ezek ma, pénteken 16 órától érvényesek.

A közlemény pontokba szedve sorolja a fontos szabályokat:


1. Vác város közterületein, közparkjaiban, parkolóiban csoportosan tartózkodni – 3 főt meghaladó létszámban – tilos. Az állampolgárok kötelesek a legalább másfél méteres távolság megtartására.

2. Lezárjuk a Vác, Liszt Ferenc sétány – Hegyes torony előtti, az Ady Endre sétány Fürdő utcai kereszteződésétől tartó, a József Attila sétányon lévő, valamint a Szentháromság téren kijelölt várakozóhelyeket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bevételkiesések és állami elvonások okoznak óriási lyukat Vác idei költségvetésében

3. Az üzletekben, gyógyszertárakban, piacokon minden, vásárlóval érintkező alkalmazottnak védőmaszk és védőkesztyű viselése kötelező.

4. A rendelet végrehajtását a Váci Rendőrkapitányság és a Váci Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyelete ellenőrzi, a rendeletben foglaltak megsértése esetén a Kormányrendeletben megállapított szabálysértési bírság kiszabásának van helye.

A rendelet teljes szövege megtalálható a vac.hu rendelettárában. “E rendelet 2020. április 10. napján 16.00 órakor lép hatályba és 2020. április 13. 24.00 órakor hatályát veszti” – áll a közleményben.

A polgármester bejelentette: a rendvédelmi szervek munkáját a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület, valamint az NBH Vagyonvédelmi Kft. járőrei segítik. Kérik a velük való együttműködést.

További fontos szabály, hogy mivel az alsóvárosi temető tizenegy kútjából való vízvétel, illetve a hozzájuk tartozó tizenegy csap folyamatos fertőtlenítése minden használó után nem oldható meg, a temetőgondnoki iroda melletti kútgyűrű feltöltésre került vízzel, ahonnan így biztosított a vízvételi lehetőség a locsolásokhoz a látogatók részére.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bevételkiesések és állami elvonások okoznak óriási lyukat Vác idei költségvetésében

Matkovich Ilona nyomatékosan kéri, hogy a Naszály hegy alatti Flórián parkolót ne használják és április 11-én szombaton mellőzzék az avarégetést!

“A helyzet súlyos. Ezért kérek minden váci polgárt az intézkedések betartására” – áll a közlemény végén. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments