Koronavírus: kötelező ellenőrzések az idősotthonokban

Egyes idősotthonokban „sérült” az egészségügyi ellátás, ezért ezekben az intézményekben kiemelt, kötelező ellenőrzés lesz – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján szerdán. Müller Cecília arra figyelmeztetett, hogy az idősotthonok veszélyeztetettek, ezért fokozott az intézményfenntartók felelőssége. A hiányosságokat fel kell számolni – tette hozzá. A kezdeményezés érinti a váci intézményeket is.

A fővárosi Pesti Úti Idősek Otthonában négy lakó hunyt el koronavírus-fertőzés következtében. A lakók több mint felét már tesztelték, mindenkit vizsgálni fognak – mondta a tisztifőorvos. Müller Cecília hangsúlyozta, hogy folyamatosan követni kell az enyhe tünetekkel az intézményekben maradó fertőzötteket is.

Hozzátette: időben bevezették a felvételi zárlatot, a látogatási tilalmat, és kimenniük sem szabad az ott élőknek. Ez vonatkozik a húsvéti időszakra is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Kitért arra: továbbra is Budapesten és Pest megyében van jelen a legkoncentráltabban a vírus, az összes fertőzött majdnem kétharmada itt található, de valamennyi megye érintett, és bármely település érintett lehet. Kérdésre válaszolva hozzátette: ennek nyilvánvaló oka, hogy a főváros és az agglomeráció sűrűn lakott, illetve hogy Budapesten sokkal több a nagy intézmény, mint az ország más részein.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments