Koronavírus: lazítani akar a kormány, de te ne lazíts, a vírus még itt van!

Sokan tapasztalják, hogy mivel a vírus láthatatlan számunkra, rengetegen azt hiszik, nincs is. Pedig folyamatosan nő a fertőzöttek és a halottak száma. A kormány május 3-tól szeretne fokozatosan lazítani a szigorú szabályokon és ez újabb zavart okoz a fejekben. Még mindig vannak, akik maszk és kesztyű nélkül járnak a boltba, vagy az utcára. Rosszul teszik – figyelmeztet dr. Bánhidi Péter háziorvos.

A városházán működő helyi operatív törzs munkájában is részt vevő szakember pár perce publikált egy figyelmeztetést. “Most kell beszélnünk, mert a helyzet érdekesen alakul! Miniszterelnökünk bejelentette, hogy a hét végén (máj. 3. körül) tetőzik a járvány. Igen, sokan ezt úgy fogták fel, hogy a hét végén vége a veszélynek és ennek örömére már kezdhetünk lazítani – meg is tették” – írja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Thália napközis tábor: jó társaság, sárkányhajózás, kirándulás, biciklitúra

Bánhidi doktor szerint sokan felelőtlenül viselkednek, s nem figyelnek arra, hogy a héten magas lehet, emelkedhet a betegszám, és hogy az emlegetett csúcs után jöhet egy plató, amikor bizonytalan ideig minden nap sok új beteg és sajnos lehet, hogy sok halott is lesz.

“Nincs még itt az idő! Attól, hogy reménykedünk, és számításokat-becsléseket szívesen hallgatunk, ha ezen a héten kapod el a COVID-ot, ugyanúgy fáj, ugyanúgy az életedbe kerülhet, mint egy hete!” – figyelmeztet a háziorvos.

Vásárlók a boltban, az egyikük kesztyű nélkül. A háziorvos szerint nő a fertőzés kockázata, ha nem tartjuk be a szabályokat.

Szigorítsunk, mert itt a vírus, vagy lazítsunk, mert fogy a pénz?

Ő is nagyon sok butaságot tapasztal, ami sajnos növelheti a bajt. Leírja, hogy nemrég boltban járt, természetesen maszkban, kesztyűben. Mellette azonban egyszerre 14–15 vásárló sétálgatott, közülük legfeljebb 4-en volt maszk, kesztyű egyikükön sem!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Fodi már nagyon várta, hogy végre újra az utcára kerülhessen

“Az út mentén fiatal motorosok állnak, 6-8-an és beszélgetnek. Rajtuk semmi védőeszköz! Tudom, hogy ebben a helyzetben a vezetők nem tudnak egyértelműen jó döntést hozni. Itt a járvány, meghalhatnak tőle az emberek – tehát mindenki maradjon otthon! Egészségügyi kényszer a szigor. Ha mindenki otthon marad, fogy az emberek tartaléka, lesz, akinek ételre sem lesz pénze – tehát lazítsunk a szabályokon. Gazdasági kényszer, hogy lazítsunk. Lesz központi döntés, lehet, hogy lazítás. Akkor még jobban vigyázz magadra és szeretteidre – mások helyett is!” – figyelmeztet dr. Bánhidi Péter.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Újra kinyitott a családias hangulatú Püspöki Gazdapiac

A szelídség helyett most határozottabban mondja

Hozzáteszi: az ismerősök rászóltak, hogy itt írásban és a tévében is túl szelíd, finoman rábeszélő a stílusa. Ezért határozottan felszólítja most az embereket: mindenki maradjon otthon! “Ha menned kell, legyen rajtad maszk és kesztyű mindenhol! Ne törődj vele, ki hogyan néz rád! Neked van igazad! Mindig minden pillanatban légy koncentrált = semmit ne fogj meg, ne végy át kesztyű nélkül! Nem lehet »csak egy pillanatra« kiugrani valakihez, belépni valamiért kesztyű-maszk nélkül!”

“Ez is olyan betegség, amit ne próbálj ki! Kérlek!” – írja befejezésül dr. Bánhidi Péter. ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
12 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments
Marjaš Jožef
Marjaš Jožef
2020. 05. 03. 16:08

Ennyire nem érdekli az, hogy esetleg utánnajárjon…van virus? Mivel tesztelnek Covid-19?? Mi a haszna ebből…hogy az embereket igy félrevezetik…inkább csukjuk őket be…mondjuk meg mit tegyenek…korlátozzuk a szabadságukat? Olyan nehéz utánna járni, hogy mi az, amivel tesztelnek bennünket…és hogy mit tesztel?? Mond az a név valamit hogy Kary Mulis? Nobel dijas. 1984-ben találta ki a tesztet…ami nem a Covid -19 et méri…ennyire hülyének nézik az embereket?? Meddig gázolnak a magyar népen? Önnek mi a haszna ebből??? Betöltés...

Hajdu György
Hajdu György
2020. 05. 02. 23:05

Már a cím is borzasztó:…a vírus még itt van. El fog menni? Állitólag ami itt van az itt is marad.

Bakosi Anna M.
Bakosi Anna M.
2020. 05. 02. 09:58

Most írták nekem, h a CNN egy újabb vírus érkezéséről adott hírt:”Mosoly-vírus”. Még jobban fertőz…

Gyöngyi Mjazovszkyné Donauer
Gyöngyi Mjazovszkyné Donauer
2020. 05. 01. 23:38

Könnyitettek vidêken, igy a bp.-i hàzalô iparosok vidàman viszik a virust a fogékony tàvoli megyékbe. Egy légtérben vagytok napokig, vagy kérhetsz friss negatîv teszteredményt? . Ha nem ad, megy tovàvàbb a régen kifizetett szàzezreiddel,, kki mert ugye a felét elöre kéri
.Erre ki kellene talàlni vmi szabàlyozàst.

Marcsika 49
Marcsika 49
2020. 05. 01. 17:11

Várjuk ki a végét,1 hónap mulva milyen
véleménnyen lesznek az emberek!

János Juhász
János Juhász
2020. 05. 01. 09:55

Nem kell farkast kiáltani! Nem mindenki betegedik meg úgyanakor úgyanolyan betegséggel, magyarán, nem kell mindenkit egy kalap alá venni. Kesztyüt el lehet felejteni, a szájkosár egészséges embernek meg nem indokolt.

NágelF
NágelF
2020. 05. 01. 17:00
Reply to  János Juhász

” a szájkosár egészséges embernek meg nem indokolt.”
1. És a sok millió közül ki tudja magáról, hogy nem fertőz?
2. Ha fertőz, abba mások belehalhatnak. Több millióan vannak olyanok, akik krónikus betegek.
Inkább osztogassák a halált?
Senki nem szereti a családtagját, mert ő egészséges?

Wáhrné Gáspár Noémi
Wáhrné Gáspár Noémi
2020. 05. 01. 22:52
Reply to  János Juhász

“Bírom”, amikor valaki okosabb akar lenni egy orvosnál…:(

Bodor Attila
Bodor Attila
2020. 05. 02. 06:53

A doktor úr volt már politikus is és a betegeinél előrébbre való volt a politika. Kérdés most mi beszél belőle a politikus vagy az orvos? Lehet a következő választásra készülve gyűjt egy kis népszerűséget?
Rá kéne már ébredni, hogy a szakembert is a pénz vezérli.

JÁNOS
JÁNOS
2020. 05. 02. 07:49
Reply to  János Juhász

ez amit leírt nem gondolta át, ha igen akkor valahol máshol érzi magát.

Bodor Attila
Bodor Attila
2020. 04. 30. 21:21

A doktor úr volt már politikus is és a betegeinél előrébbre való volt a politika. Kérdés most mi beszél belőle a politikus vagy az orvos? Lehet a következő választásra készülve gyűjt egy kis népszerűséget?

Csaba
Csaba
2020. 04. 27. 20:56

Nyugi van! A 2019 márciusi halálozási adat magasabb,mint a 2020 márciusi.Egy 10 milliós országban van 300 egyébként is szörnyűrossz állapotó krónikus halott!! Masz:boltokban indokolt! Kesztyű: ha nem nyúlsz a szádba,orrodba, szemedbe mielőtt megmgmostad, semmilyen plusz védelmet nem ad! Ha a kesztyűt nem fertőtleníted,mielőtt beledobod a kukádba, a szörnyű vírusok még -állítólag – 1-2 napi élnek a lakásod kukájában! Szörnyűség! ha-ha-ha! De egy viszont biztos: a félelem,na az,az megbetegít, az tuti! Betöltés...