Koronavírus: lazítani akar a kormány, de te ne lazíts, a vírus még itt van!

Sokan tapasztalják, hogy mivel a vírus láthatatlan számunkra, rengetegen azt hiszik, nincs is. Pedig folyamatosan nő a fertőzöttek és a halottak száma. A kormány május 3-tól szeretne fokozatosan lazítani a szigorú szabályokon és ez újabb zavart okoz a fejekben. Még mindig vannak, akik maszk és kesztyű nélkül járnak a boltba, vagy az utcára. Rosszul teszik – figyelmeztet dr. Bánhidi Péter háziorvos.

A városházán működő helyi operatív törzs munkájában is részt vevő szakember pár perce publikált egy figyelmeztetést. „Most kell beszélnünk, mert a helyzet érdekesen alakul! Miniszterelnökünk bejelentette, hogy a hét végén (máj. 3. körül) tetőzik a járvány. Igen, sokan ezt úgy fogták fel, hogy a hét végén vége a veszélynek és ennek örömére már kezdhetünk lazítani – meg is tették” – írja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

Bánhidi doktor szerint sokan felelőtlenül viselkednek, s nem figyelnek arra, hogy a héten magas lehet, emelkedhet a betegszám, és hogy az emlegetett csúcs után jöhet egy plató, amikor bizonytalan ideig minden nap sok új beteg és sajnos lehet, hogy sok halott is lesz.

„Nincs még itt az idő! Attól, hogy reménykedünk, és számításokat-becsléseket szívesen hallgatunk, ha ezen a héten kapod el a COVID-ot, ugyanúgy fáj, ugyanúgy az életedbe kerülhet, mint egy hete!” – figyelmeztet a háziorvos.

Vásárlók a boltban, az egyikük kesztyű nélkül. A háziorvos szerint nő a fertőzés kockázata, ha nem tartjuk be a szabályokat.

Szigorítsunk, mert itt a vírus, vagy lazítsunk, mert fogy a pénz?

Ő is nagyon sok butaságot tapasztal, ami sajnos növelheti a bajt. Leírja, hogy nemrég boltban járt, természetesen maszkban, kesztyűben. Mellette azonban egyszerre 14–15 vásárló sétálgatott, közülük legfeljebb 4-en volt maszk, kesztyű egyikükön sem!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci konferencia a reneszánszról

„Az út mentén fiatal motorosok állnak, 6-8-an és beszélgetnek. Rajtuk semmi védőeszköz! Tudom, hogy ebben a helyzetben a vezetők nem tudnak egyértelműen jó döntést hozni. Itt a járvány, meghalhatnak tőle az emberek – tehát mindenki maradjon otthon! Egészségügyi kényszer a szigor. Ha mindenki otthon marad, fogy az emberek tartaléka, lesz, akinek ételre sem lesz pénze – tehát lazítsunk a szabályokon. Gazdasági kényszer, hogy lazítsunk. Lesz központi döntés, lehet, hogy lazítás. Akkor még jobban vigyázz magadra és szeretteidre – mások helyett is!” – figyelmeztet dr. Bánhidi Péter.

A szelídség helyett most határozottabban mondja

Hozzáteszi: az ismerősök rászóltak, hogy itt írásban és a tévében is túl szelíd, finoman rábeszélő a stílusa. Ezért határozottan felszólítja most az embereket: mindenki maradjon otthon! „Ha menned kell, legyen rajtad maszk és kesztyű mindenhol! Ne törődj vele, ki hogyan néz rád! Neked van igazad! Mindig minden pillanatban légy koncentrált = semmit ne fogj meg, ne végy át kesztyű nélkül! Nem lehet »csak egy pillanatra« kiugrani valakihez, belépni valamiért kesztyű-maszk nélkül!”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megérkeztek az első kisgyermekek az új váci bölcsődébe

„Ez is olyan betegség, amit ne próbálj ki! Kérlek!” – írja befejezésül dr. Bánhidi Péter. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

13 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments