Koronavírus: maradnak a kijárási korlátozások Vácott is

Határidő nélkül meghosszabbítják a kijárási korlátozást – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök. A miniszterelnök szerint a polgármesterek, tudósok, járványügyi szakemberek azt mondták, értelmes a két hete bevezetett korlátozás. A kijárási korlátozást meghosszabbítják, határidő nélkül, és hetente felülvizsgálják – mondta Orbán Viktor. Ezen felül Húsvét hétfőig a polgármesterek ennél szigorúbb korlátozást is hozhatnak.

A miniszterelnök azt kérte továbbá: fogadjuk el, hogy ez a Húsvét másmilyen lesz, mint amilyenek az eddigi Húsvétjaink voltak. Azt kéri az állampolgároktól, kerüljék a csoportosulást, és vigyázzanak az idősekre. Vigyázzunk egymásra! – zárta szavait a miniszterelnök.

Kerestük a városházát, ahol Matkovich Ilona polgármestertől megtudtuk: Vácott az országos korlátozások maradnak továbbra is érvényben. A városvezető azt kérte, hogy mutassunk példát a húsvéti ünnepek alatt is és tartsuk be az előírt legalább másfél méteres távolságot, ha mégis más emberekkel találkozunk, viseljünk minden esetben maszkot és ha csak tehetjük, kerüljük a csoportosulást. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments