Magányos önkéntesek takarítják a deákvári vízfogót

Különös összefogással zajlik Deákváron a vízfogó rendbe tétele. Mivel a szabályok szerint nem ildomos most a személyes érintkezés, a SZAVAD Egyesület által meghirdetett kezdeményezésre jelentkezők többnyire egyedül dolgoznak a helyszínen, vagy ha mégis többen jönnek össze, jó messzire egymástól végzik a már megkezdett munkát. Mert a csapat a fejébe vette, hogy a korábban elhanyagolt, mocsaras területből egy olyan üde kis természetes szigetet teremt, ahová le lehet menni napozni, kacsákat etetni, vagy éppen egy szalonnasütésre.

Mezei Attila pár napja volt ott önkéntesként. Azt mondja, jól haladnak a dolgok, a parti részt már nagyjából kitakarították, most éppen a kő- és betondarabokat gyűjtik össze, ezekből egy teraszt szeretnének kialakítani.


Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments