Már a hajléktalanszállón is van ózongenerátor

A város fokozottan figyel a közintézmények szakszerű fertőtlenítésére a járvány időszakában, ezért az elmúlt hetekben több ózongenerátort is vásároltak a munkához. Múlt héten Matkovich Ilona polgármester adott át egy készüléket az idősotthonok vírusmenetesítésére. Most újabb gép került Vácra.

„A már korábban is használt fertőtlenítési módokon kívül immár ózongenerátorral is fertőtleníttetjük a járványveszélyben közvetlenebbül érintett önkormányzati intézményeinket. Pár hete az orvosi rendelők számára vásárolta meg a város az első ilyen készüléket, a héten újabb hármat sikerült beszerezni. Egy állandóan az idősek otthonában lesz, a másik két berendezés óvodákban és más intézményekben áll használatba. Akárcsak az idősotthonban, a hajléktalanszállón is fontos a fokozott higiénia, ezért ma ott dolgozik az általam odavitt készülék.” – írja Facebook oldalán Ferjancsics László alpolgármester.

A gépezet egy 90 négyzetméteres helyiséget átlag egy óra alatt fertőtlenít, majd az ózon kb. egy órás lebomlása után – vagy pár perces szellőztetést követően – ismét lehet használni a szobát – írja a politikus.

Az utolsó hozzáférhető készülékeket Schlenk Antal, váci vállalkozó hozta el a városnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments