Már a rendőrség is büntet a fedélzeti kamera felvétele alapján

Egyre többen használnak autójukban eseményrögzítő kamerát, amely egyrészt egy hobbi, hiszen nagyon sok érdekes helyzetet lehet rögzíteni, amelyeket aztán később le is lehet tölteni. Másrészt egyfajta biztonságot is jelent, hiszen ha baleset történik előttünk, a részletek tisztázáshoz a rendőrség felhasználhatja a felvételeket, vagy akár mi is, ha magyarázkodásra kényszerülünk. Szinte minden nap kerül fel a különböző közösségi oldalakra olyan videó, amely valami durva szabálytalanságot mutat be, ám a rendőrség eddig nem nagyon harapott ezekre rá. Most a rendőrök rácáfoltak az eddigi tapasztalatokra.

Dunakeszin Alagimajor irányából a Fóti út felé közlekedett gépkocsival a helyi B. Levente az elmúlt vasárnap délután. A Repülőtéri úton megelégelte az előtte haladó jármű lassúságát, és a záróvonalat átlépve megelőzte, bevágott elé, mire a megelőzött autó vezetője ráfeküdt a dudára. B. Levente válaszul satufékezett. Amikor a megállásra kényszerített jármű jobbról megpróbálta kikerülni, a 22 éves férfi a kormányt szándékosan ráhúzta, majd a helyszínről elhajtott.

A bűncselekmény következtében senki nem sérült meg, anyagi kár nem keletkezett – írja a police.hu.

A lassabb autóban lévő fedélzeti kamera rögzítette a történteket, és miután a bpiautosok.hu oldal nyilvánosságra hozta a felvételt, a dunakeszi rendőrök 24 órán belül azonosították, elfogták és kihallgatták a gyanúsítottat, egyben vezetői engedélyét elvették, és közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást ellene.

Reméljük, hogy ez a történet példaértékű lesz és a váci rendőrök is rástartolnak, ha valaki jelzi a durva szabálytalanságot és azt videófelvétellel is igazolni tudja. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments