Orvosi eszközök a Szent Ferenc Kórház javára

Lélegeztetett betegek ellátáshoz szükséges infúziós pumpákat adott át a Beer Miklós vezette Szent Ferenc Szegényei Alapítvány 965.200 Ft értékben a Budapesti Szent Ferenc Kórház számára. A kórház nem csupán átvette, hanem a nővéreket már be is tanította az eszközök használatára, amelyeket a megfelelő ellátó egységekbe telepítettek.

Az infúziós pumpák segítségével a magyar egészségügyi ellátásban jelenleg előforduló valamennyi fecskendőméretből biztosítható a folyamatos gyógyszerellátás. Ez egyes antibiotikumoknál, vízhajtóknál, szívritmuszavar elleni, illetve vérnyomást emelő szereknél elengedhetetlen. Az orvosok ezen eszközök segítségével tudják ellátni a lélegeztetett, vagy lélegeztetés utáni állapotban lévő betegeket.

A Szent Ferenc Kórház a jövőben részben egyedüli korai rehabilitációs bázisként szolgál majd a sürgős szívműtét és infarktus utáni betegek esetében, részben pedig alkalmas lesz a tartósan lélegeztetett betegek invazív lélegeztetése utáni fázisban a komplex rehabilitációra, ami az eddigi kínai adatok alapján akár hónapokig eltarthat. A kórházban jelenleg is dolgoznak azon, hogy felkészüljenek egy esetleges intenzív terápiás bázis gyors üzembe helyezésére.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Hatvan köbméter illegálisan lerakott szemetet gyűjtöttek az Ipoly Erdő Zrt. munkatársai

Az intézményben az elmúlt másfél hétben nemcsak a meglévő kapacitásokat fejlesztették, hanem az eredetileg augusztusra tervezett épület-felújítást is felgyorsították, hogy május 5-étől a Budapesti Szent Ferenc Kórházban 120-150 férőhelyes betegellátó egység működhessen.

Dr. Beer Miklós, a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány kuratóriumi elnöke kijelentette: szeretne az egész ország nevében köszönetet mondani valamennyi egészségügyi dolgozónak, orvosnak, ápolónak, amiért a vírusjárvány idején is hősiesen helytállnak, erejükön felül teljesítve szolgálják a betegeket, hivatásukat. Az eszközadománnyal az alapítvány az ő munkájukat kívánja segíteni.

Beer Miklós egyúttal köszönetet mond a nagylelkű adományozóknak is. Kiemelte, a karitatív munkát felvállaló alapítvány bejegyzése óta az ország számos területéről érkeztek és érkeznek folyamatosan a felajánlások Salgótarjántól Győrig. Megjegyezte, február végén Gyulán két másik szervezet mellett kifejezetten a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány javára rendezett jótékonysági bált a Szent Vince Borrend.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Díjmentes a januári helyközi diákbérletek visszatérítése

Az alapítvány korábban az ipolytölgyesi fogyatékosotthon, illetve a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet számára nyújtott támogatást. ♦

Jövőbeni céljaik megvalósítását az alábbi számlaszámra történő befizetéssel lehet segíteni:

OTP Bank 11742094-26993856, Szent Ferenc Szegényei Alapítvány

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments