Ózongenerátort vásárolt a város az idősek otthonának

Holnap, csütörtökön tér vissza a Burgundia utcai idősek otthonába az egyik lakó, akit kórházban ápoltak. A szabályok szerint, bár két negatív vírusteszttel rendelkezik, két hétre további megfigyelésre el kell őt különíteni. Az intézmény három helyiséget alakított ki az ilyen helyzetekre, ahol speciális szabályok szerint látják el a bent lakókat. Mostantól még nagyobb biztonságban lehetnek az idős emberek, mert a városháza egy nagy teljesítményű ózongenerátort adott át, ezzel a készülékkel rövid idő alatt fertőtleníthetik a legfontosabb helyeket.

Matkovich Ilona polgármester – aki Ferjancsics László alpolgármester társaságában kereste fel az idősek otthonát, ám a biztonsági szabályokat betartva az udvaron került sor az átadásra – elmondta: négy ózongenerátort vásároltak eddig, ebből egy a háziorvosoknál van, egyet a Váci Városfejlesztő Kft kapott meg, egyet a városi intézmények használhatnak és egy most az idősek otthonába került. A város számára fontos, hogy minden eszközt felhasználjanak annak érdekében, hogy a vírust továbbra is az ajtón kívül tartsák.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zéró tolerancia az antiszemitizmussal szemben

Szmolár Attila igazgató az átvétel után részletesen beszámolt az otthonban tett óvintézkedésekről. Elmondta, hogy gyakorlatilag igyekeznek hermetikusan elzárni az idős embereket a külvilágtól, ezért nem fogadnak látogatókat és csomagokat sem vesznek át. A dolgozók szigorú szabályokat betartva léphetnek be az épületbe és nap közben is egy kialakult fertőtlenítési rend szerint folyik az élet. Folyamatosan permetezik a külső részeket, például a járdákat, illetve az udvarokat is. Nagy segítség számukra – emelte ki az igazgató -, hogy a városháza és a kormányhivatal közreműködésével már hetek óta a rendelkezésre állnak a védőfelszerelések, de maguk a munkatársaik is készítettek például köpenyeket.

Megnövelték az idős emberek egészségére felügyelő háziorvos jelenlétét is az otthonban és szó van arról, hogy az egészségügyi szolgálatot, ha szükséges, tovább erősítik. A szigorú intézkedések eredményeként eddig sikerült távoltartani a bent lakóktól a koronavírust, és remény van rá, hogy ez így is marad. (képünkön: az ózongenerátort az átvétel után az igazgató azonnal fertőtlenítette)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments