Ózongenerátort vásárolt a város az idősek otthonának

Holnap, csütörtökön tér vissza a Burgundia utcai idősek otthonába az egyik lakó, akit kórházban ápoltak. A szabályok szerint, bár két negatív vírusteszttel rendelkezik, két hétre további megfigyelésre el kell őt különíteni. Az intézmény három helyiséget alakított ki az ilyen helyzetekre, ahol speciális szabályok szerint látják el a bent lakókat. Mostantól még nagyobb biztonságban lehetnek az idős emberek, mert a városháza egy nagy teljesítményű ózongenerátort adott át, ezzel a készülékkel rövid idő alatt fertőtleníthetik a legfontosabb helyeket.

Matkovich Ilona polgármester – aki Ferjancsics László alpolgármester társaságában kereste fel az idősek otthonát, ám a biztonsági szabályokat betartva az udvaron került sor az átadásra – elmondta: négy ózongenerátort vásároltak eddig, ebből egy a háziorvosoknál van, egyet a Váci Városfejlesztő Kft kapott meg, egyet a városi intézmények használhatnak és egy most az idősek otthonába került. A város számára fontos, hogy minden eszközt felhasználjanak annak érdekében, hogy a vírust továbbra is az ajtón kívül tartsák.

Szmolár Attila igazgató az átvétel után részletesen beszámolt az otthonban tett óvintézkedésekről. Elmondta, hogy gyakorlatilag igyekeznek hermetikusan elzárni az idős embereket a külvilágtól, ezért nem fogadnak látogatókat és csomagokat sem vesznek át. A dolgozók szigorú szabályokat betartva léphetnek be az épületbe és nap közben is egy kialakult fertőtlenítési rend szerint folyik az élet. Folyamatosan permetezik a külső részeket, például a járdákat, illetve az udvarokat is. Nagy segítség számukra – emelte ki az igazgató -, hogy a városháza és a kormányhivatal közreműködésével már hetek óta a rendelkezésre állnak a védőfelszerelések, de maguk a munkatársaik is készítettek például köpenyeket.

Megnövelték az idős emberek egészségére felügyelő háziorvos jelenlétét is az otthonban és szó van arról, hogy az egészségügyi szolgálatot, ha szükséges, tovább erősítik. A szigorú intézkedések eredményeként eddig sikerült távoltartani a bent lakóktól a koronavírust, és remény van rá, hogy ez így is marad. (képünkön: az ózongenerátort az átvétel után az igazgató azonnal fertőtlenítette)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments