Rekord mennyiség az elektronikai hulladék gyűjtésen

Hogy mennyire fontos és halaszthatatlan volt városunkban a szombati elektronikai hulladék gyűjtés, bizonyítja az, hogy minden előzetes várakozást jócskán felülmúló mennyiségű eszközt adtak le a váciak.Már nyitástól folyamatosan érkeztek a váciak, a legtöbben autóval hozták el az otthon kacattá vált mikrókat, tévéket, számítógépeket. A kapunál mindenkitől elkérték a lakcímkártyáját, behajtás után pedig fertőtlenítették az autóját.

A váci önkormányzat a város közterületeinek rendjét és a lakosság hulladékleadási gondjainak lehetőség szerinti megoldását fontos feladatának tekinti. Most egy új rendszerű, közpénztakarékos megoldással – más településeken már sikeresen közreműködő –, külső cég bevonásával szervezte meg az idei első akciót – írja a városháza honlapja.

Mivel a megelőző években maximum egy – de volt, hogy egy sem… – alkalommal adhatták le feleslegessé vált elektronikus eszközeiket a polgárok, a szervezők nagy érdeklődésre számítva alaposan felkészültek az érdeklődők fogadására. Különösen fontos volt ez a járványra való tekintettel: minden behajtó gépjárművet fertőtlenítőszerrel permeteztek. A felhívásban kérték a polgárokat, hogy mindenki maszkban, kesztyűben jöjjön, ezt az emberek szinte maradéktalanul betartották.

A városháza ezúton is köszöni a polgárok leadás során tanúsított türelmét és fegyelmezettségét. Amennyiben lehetséges, még az ősszel egy hasonló akcióval ismét lehetőséget adnak a váciaknak arra, hogy megszabaduljanak a használaton kívüli elektronikus eszközeiktől. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments