Szombaton ingyenes elektronikai hulladékgyűjtés lesz

A korábbi évekkel ellentétben a váci önkormányzat fontos feladatának tekinti a város közterületeinek rendben tartása mellett a lakosság hulladékleadási gondjainak enyhítését is. Így idén első ízben – és várhatóan még legalább egy alkalommal ősszel is – lehetőséget biztosít arra, hogy a háztartásokban feleslegessé vált elektronikai hulladékot leadhassák a polgárok – írja a vac.hu.

Ehhez hasonló akciókra az utóbbi időben évente maximum egy, de volt, hogy egy alkalom sem volt, ráadásul ezek rendre jelentős közpénz kiadással jártak – mondta Kiss Zsolt alpolgármester. Hozzátette, hogy a most meghirdetett gyűjtés – új rendszerben – a takarékosság jegyében megszervezett akció lesz, mely ingyenes lehetőséget biztosít városunk lakossága számára.

A szervezők – Vác Város Önkormányzata, a Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. és az Elektronikai Hulladékhasznosító Kft. – kérik, hogy feleslegessé vált, még szétbontatlan, működésképtelen, használaton kívüli, árammal, elemmel, vagy akkumulátorral működő eszközeit, egyben lévő berendezéseit, lemerült akkumulátorait adja le. Erre a lakosság számára április 18-án (szombat) 9-től 16 óráig biztosítanak lehetőséget a Váci Városfejlesztő Kft. Deákvári fasor 2. szám alatt található telephelyének belső udvarában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Testületi döntés a Karacs-torzó rendezése érdekében

A leadás feltétele, hogy az átadó személy bemutatott okmánnyal bizonyítottan váci lakos legyen. Kérik továbbá a polgárokat, hogy a kialakult járványhelyzetre való tekintettel maszkban és egyszer használatos gumikesztyűben adják át az elektronikai hulladékot. A várakozás alatt az egymás közötti távolságot (1,5-2 méter) legyenek szívesek betartani. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments