Új kerékpárút épül Dunakeszi és Budapest között

Tovább fejlődik a Dunakanyar kerékpárút-hálózata. Egy döntés alapján hamarosan elkezdődik a Dunakeszit Budapesttel összekötő szakasz építése. Az Eurovelo 6-os útvonal részét képező, több mint 5 kilométer hosszú kerékpárút nettó 750 millió forintból készülhet el.

A fejlesztés során új nyomvonalú kerékpárutat építenek ki, leburkolják a mezőgazdasági utakat, a meglévő utakon elvégzik a szükséges forgalomtechnikai beavatkozásokat, és kialakítanak egy új pihenőhelyet Dunakeszi területén – számol be a Magyar Építők cikke.

A beruházás a közlekedés biztonságát is szolgálja, hiszen a kerékpárosok jelenleg a tiltás ellenére a forgalmas 2-es főúton közlekednek, ugyanis máshogy nem lehet eljutni kerékpárral a fővárosból Dunakeszire. Amennyiben a hiányzó szakasz elkészül, végig biztonságos kerékpárúton lehet majd eljutni Budapestről Vácon át a Dunakanyarba.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, uniós forrásból valósul meg. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments