Újra bezárt a Dunakanyar: ne most kiránduljunk

A polgármesterek ismét felhatalmazást kaptak, hogy a hétvégére szigorító szabályozást vezethetnek be saját településükön. Így a legtöbb dunakanyari település ismét nem lesz látogatható. Az intézkedések leginkább a turistákat érintik. Kismaros, Nagymaros, Zebegény, Verőce, Szokolya és Kóspallag önkormányzatai harmadik hete hangolják össze lépéseiket a településeinken élők védelme érdekében a hétvégékre várható turistaforgalom csökkentésére.

Verőce: „Községünk polgármestere úgy döntött, hogy már a húsvét hosszú hétvégéjén lezártuk a bel-és külterületi parkolókat a turisták elől ezt a polgárőrök és a rendőrség folyamatosan ellenőrizte. A parkolási tilalom beváltotta a hozzáfűzött reményeket, kevesen látogattak a húsvéti ünnepek alatt Verőcére. Ezt folytatván a most következő hétvégén is újra életbe léptetjük a parkolási tilalmat Verőcén: Április 18-án reggel 6 órától április 19-én 22 óráig.” – írja a település honlapja.

Kismaros: „Kismaros polgármesterének döntése alapján április 17. péntek éjféltől lezárásra kerülnek a településen a főutak melletti parkolók.

A hétvégére vonatkozó korlátozó intézkedések között fontos a közterületek és közintézmények szükségszerű látogatása során az arcmaszk és védőkesztyű kötelező viselése.

Továbbra is kérünk mindenkit, hogy kirándulóként most ne látogasson a Dunakanyarba, és így Kismarosra se!” – írják.

Nagymaros: „Úgy döntöttem, hogy a turistaforgalom korlátozása érdekében városunk parkolói és a Váci útról (Fő út) nyíló utcák és a törkmezői út ismét lezárásra kerülnek.

A határozat betartását a rendőrség, a polgárőrség, a mezőőr és a közterület-felügyelők folyamatosan ellenőrizni fogják az ideérkező kirándulókkal szemben.” – írja a nagymarosi városvezető.

Visegrád: Április 18-án 8 órától április 19-én 24 óráig Visegrád várost lezárom, egyúttal a közterületen való tartózkodást is megtiltom.” – írja a városvezető. Ez alól természetesen a helyiek kivételt képeznek.

Zebegény: szombat 6 órától vasárnap 24 óráig zárják le a települést, itt is tilos lesz közterületen tartózkodni. A mostani határozat annyiban tér el a húsvétitól, hogy kiskorú gyermek esetén nem érinti a szülői kapcsolattartást. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments