Városi hétvégi korlátozások: csak a piacon kötelező a maszk viselése

Ezen a hétvégén is helyi rendeletben szabályozza a városháza a kijárási korlátozásokkal kapcsolatos váci szabályokat. A korábbiakhoz képest nincs sok változás, ám fontos, hogy most nem kötelező a maszkviselés, csak a piacon. A rendelkezés betartását a közterület-felügyelet és a rendőrség is ellenőrzi. Alább a polgármesteri rendelet kivonatát közöljük, a teljes szöveg a rendelettárban tekinthető meg.

Vác polgárainak védelme érdekében a város polgármestere a kormány által elrendelt kijárási korlátozásokon kívül április 25. (szombat) nulla órától április 26. (vasárnap) éjfélig az alábbiakat rendelte el.

  1. Vác közterületein, közparkjaiban, parkolóiban csoportosan tartózkodni – 3 főt meghaladó létszámban – tilos, ez alól kivételt képeznek az egy háztartásban élő személyek. Az állampolgárok kötelesek a legalább másfél méteres távolság megtartására.
     
  2. Lezárják a Vác, Liszt Ferenc sétány Hegyes torony előtti, az Ady Endre sétány Fürdő utcai kereszteződésétől tartó, a József Attila sétányon lévő, valamint a Szentháromság téren kijelölt várakozóhelyeket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy – másik, hatályban lévő rendelet szerint – a város területén mindenhol tilos a zöldterületen történő parkolás!
     
  3. A város közigazgatási területén lévő kerékpárutakat kizárólag váci lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezők használhatják.
     
  4. A piacon és a helyi termelői piacon a védőmaszk viselése mindenkire nézve kötelező. A vendéglátóipari egységek előtti szabad területen kötelező a legalább másfél méteres távolság betartása.
     
  5. A rendelet végrehajtását a Váci Rendőrkapitányság és a Váci Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyelete ellenőrzi, a rendeletben foglaltak megsértése esetén szabálysértési bírság kiszabásának van helye.

A rendelet teljes szövege megtalálható weboldalunk rendelettárában. (képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments