Veszélyes búcsú a Naszály hegytől

Már a hegygerincen jártunk az ösvényen felfelé araszolva, amikor ismét hallottuk a cross motorok hangját. Hárman voltak és lefelé zúdúltak a gyalogtúra útvonal keskeny meredek lejtőjén motorjaikkal. Az óvatlan túrázók hirtelen jobbra balra ugráltak a fák közé, féltve az életüket. A telefonomat fényképezésre emeltem. Az egyik motoros ezt észrevette és az ösvényről letért, és pont felém tartott, aki az út szélén álltam.

Farkasszemet néztünk egy pillanatra, ő eljátszotta, hogy elgázol, én meg tudtam, hogy ennyire nem kemény gyerek és vártam, hogy jó képet készíthessek róla. Néhány centivel a könyököm mellett zúgott el a motorjával. Azokban a pillanatokban, amikor elég közel járt, nem tudhatta, hogy sikerültek-e a képek róla és társairól.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

Most szólok, hogy sikerült és az illetékesek is megkapták.

Mindez a kijárási tilalom első napján történt, amikor úgy gondoltuk, elbúcsúzunk a Naszálytól, mielőtt újabb megszorításokat hirdetnek a kijárás terén. A Gombási úton, a hegy felé közeledve tömött sorokban álltak az elhagyott autók, mint augusztus 20-án, amikor a váciak a hegyoldalból nézik a budapesti tűzijátékot.


Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments