Vízmű: biztonságos az ivóvíz és a szennyvízkezelés

Manapság sok emberben nagy a félelem a vírusjárvány terjedése miatt. A Facebookon gyakorlatilag ellenőrizetlenül terjednek a fals, vagy elferdített hírek, de olykor a publikációira nagy gondot fordító médiák is szembesülnek olyan információkkal, amelyek ellenőrzésre szorulnak. Pár napja egy portálon azt lehetett olvasni: „Bár ilyen fertőzésről még nem tud senki, környezetmérnök kutatók arra hívják fel a figyelmet, hogy a SARS-CoV-2 vírus vízben napokig is fertőzhet, és onnan a levegőbe is juthat a vírus”. 

Mivel Vácott van az ország egyik legnagyobb víziközmű szolgáltatója, a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. adódott a lehetőség, hogy hiteles választ kérjünk kérdéseinkre, amelyekre Virág László vezérigazgató válaszolt.

  • Az idézett cikkben felvetett kérdéssel kapcsolatban, miszerint a SARS-CoV-2 vírus a szennyvízbe vagy az ivóvízbe kerülve napokig fertőzhet, mi a szakmai álláspontja a magyar hatóságoknak illetve a víziközmű üzemeltetőknek?

Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments