A gödi különleges gazdasági övezeti kormánydöntés az AB elé kerülhet

A „példa nélküli jogfosztás orvoslására” ellenzéki országgyűlési képviselők utólagos normakontroll indítvánnyal az Alkotmánybírósághoz fordultak a kormány azon döntése miatt, amellyel a gödi Samsung beruházást és az általa érintett területet kormányhatározattal különleges gazdasági övezetté minősítették át, a beszedett adók nagy részét a megyei közgyűlés hatáskörébe utalva.

„A gödi különleges gazdasági övezet kijelölésével egyik pillanatról a másikra több száz millió forintos adóbevételtől és értékes ingatlanoktól fosztották meg az ellenzéki vezetésű várost mindenfajta felkészülési idő, kártalanítás vagy jogorvoslat nélkül. Ez a lépés súlyosan sérti a jogbiztonságot, a tulajdonhoz való jogot, a kártalanítás nélküli kisajátítás tilalmát és a jogorvoslathoz való jogot, valamint a hátrányos megkülönböztetés tilalmába ütközik – hiszen ilyen jogfosztás csak ellenzéki vezetésű önkormányzatot ért” – írják az Országos Sajtószolgálat útján tájékoztatva a közvéleményt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

A közleményt Szél Bernadett (független), Bősz Anett (Liberálisok), Dudás Róbert (Jobbik), Fekete-Győr András (Momentum), Hadházy Ákos (független), Harangozó Tamás (MSZP), Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd), Schmuck Erzsébet (LMP) és Varju László (DK) parlamenti képviselők írták alá. ♦

[frontpage_news widget=”46816″ name=”MOST A LEGOLVASOTTABB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments