A hétvégén is érvényesek a helyi korlátozások, hétfőtől sem lesz sok változás

Már érvényben vannak a helyi kijárási korlátozások, amelyeket Matkovich Ilona polgármester rendelt el a hosszú hétvégére. A kormány döntésének megfelelően Pest megyében – így Vácott is – változatlan tartalommal hatályban maradnak a kijárási korlátozások addig, amíg azokat fel nem oldják. A maszk viselése a boltokban és a közösségi közlekedésben kötelező!

Vác polgárainak védelme érdekében a város polgármestere a kormány által elrendelt kijárási korlátozásokon kívül május 1. pénteken nulla órától május 3. vasárnap éjfélig ismét helyi korlátozásokat rendelt el. Hétfőtől továbbra is a március 27-től érvényes kijárási szabályok hatályosak városunkban.

Útlezárások, a biciklisek kizárása

1. Vác közterületein, közparkjaiban, parkolóiban csoportosan tartózkodni – 3 főt meghaladó létszámban – tilos, ez alól kivételt képeznek az egy háztartásban élő személyek. Az állampolgárok kötelesek a legalább másfél méteres távolság megtartására.

2. Lezárásra kerülnek a Liszt Ferenc sétány Hegyes torony előtti, az Ady Endre sétány Fürdő utcai kereszteződésétől tartó, a József Attila sétányon lévő, valamint a Szentháromság téren kijelölt várakozóhelyek. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy – másik, hatályban lévő rendelet szerint – a város területén mindenhol tilos a zöldterületen történő parkolás!

3. A város közigazgatási területén lévő kerékpárutakat kizárólag váci lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezők használhatják.

4. A piacon és a helyi termelői piacon a védőmaszk viselése mindenkire nézve kötelező. A vendéglátóipari egységek előtti szabad területen kötelező a legalább másfél méteres távolság betartása.

5. A rendelet végrehajtását a Váci Rendőrkapitányság és a Váci Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyelete ellenőrzi, a rendeletben foglaltak megsértése esetén szabálysértési bírság kiszabásának van helye.

A rendelet teljes szövege megtalálható a városházi weboldal rendelettárában.

Vácott továbbra sem lesz enyhítés

Felhívják a polgárok figyelmét, hogy az április 30-án meghozott kormányrenddelet értelmében Pest megyében – így Vácott is – változatlan tartalommal hatályban maradnak a kijárási korlátozások. Városunkban továbbra is a 71/2020 (III. 27.) számú kormányrendeletben foglaltak az irányadók és az ország egyéb területét (kivéve Budapestet és Pest megye teljes területét) érintő, április 30-án kihirdetett és május 4-től hatályos egyéb előírások nem érvényesek! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments